ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό ομόλογο του Ολεξέι Ρεζνίκοφ είχε σήμερα ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη της Ελλάδος στην κυριαρχία, ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, επισημαίνοντας ότι η εισβολή και οι αναθεωρητικές ενέργειες της Ρωσίας συνιστούν κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.
Παράλληλα αναφέρθηκε στην βοήθεια που παρέσχε από την πρώτη στιγμή η Ελλάδα στην Ουκρανία για στήριξη και σε πνεύμα αλληλεγγύης προς τον ουκρανικό λαό.
Οι δυο υπουργοί συζήτησαν επίσης για την δραματική κατάσταση στις περιοχές της Ουκρανίας όπου διαβιώνει η ελληνική ομογένεια και την ανάγκη παροχής, προς αυτή, ανθρωπιστικού υλικού και αρωγής, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας.
Διαβάστε επίσης
Συνάντηση Νίκου Παναγιωτόπουλου – Χουλουσί Ακάρ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρήστος Χωμενίδης: Λαχτάρισα ..ηρωΐδα συνομίληκη του 21ου αι
- Χατζηδάκης, Δένδιας, Πιερρακάκης: Ποιος θα πάρει το «δαχτυλίδι» διαδοχής στη μετά Μητσοτάκη εποχή;
- Το σχέδιο του Σταύρου Παπασταύρου για την ενέργεια – Οι 6 πυλώνες της στρατηγικής
- Κωστής Χατζηδάκης: Ο υπουργός που αναβάθμισε την ελληνική οικονομία
