Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Τι τρώει ο Μητσοτάκης στην Κίνα

Θερμή υποδοχή και πλούσιο παραδοσιακό δείπνο επιφύλαξε για τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και την ελληνική αποστολή το ΚΚ στη Σαγκάη.

Τα θαλασσινά ήταν σε πρώτο πλάνο (χαβιάρι, γαρίδες, σφυρίδα κλπ), χωρίς όμως να λείπει και το κρέας, όπως και ορισμένα κλασικά πιάτα της κινεζικής κουζίνας, όπως τα dumplings.

Το μενού περιελάμβανε χαβιάρι με θαλασσινά, οξύρρυγχο με βολβούς κρίνου, γαρίδες σοταρισμένες με Λονγκ Τσινγκ τσάι ελαφριά ψημένο μοσχάρι Wagyu με βασιλικό καβούρι, κινέζικη σφυρίδα με χόρτα σε σάλτσα στρειδιού, dumplings με γέμιση λαχανικών και γλυκοπατάτας,

«Η Ελλάδα είναι ο καλός μας φίλος στην Ευρώπη, έχουμε καλές διμερείς σχέσεις. Και οι δυο χώρες μας έχουν λαμπρό πολιτισμό και μακρόχρονη ιστορία» είπε ο γραμματέας του ΚΚ, Λι Κιάνγκ, κάνοντας ειδική αναφορά στον Κομφούκιο, τον Αριστοτέλη και τον Πλάτωνα.

«Αυτή η επίσκεψή σας θα αναπτύξει τις διμερείς μας σχέσεις και στο μέλλον» πρόσθεσε, τονίζοντας πως η Σαγκάη είναι το οικονομικό κέντρο της Κίνας.