• Πολιτική

    Τι θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας

    • Γιώργος Σιαδήμας
    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


    Φυγή προς τα μπρος θα είναι το βασικό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, σήμερα Τετάρτη με τον πρωθυπουργό να κινείται σε τέσσερις βασικούς άξονες.

    Στόχος της ηγετικής ομάδας είναι να γίνει μια ανοιχτή συζήτηση για αυτό και μετά την τοποθέτηση του πρωθυπουργού τον λόγο θα πάρουν οι βουλευτές που θέλουν να μιλήσουν.

    Άλλωστε είναι η πρώτη συνεδρίαση της Κ.Ο. μετά τις ευρωεκλογές και τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης με αρκετούς βουλευτές να έχουν εκφράσει προβληματισμούς για κάποιες αποφάσεις όπως το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ή το τεκμαρτό εισόδημα για τους ελεύθερους επαγγελματίες  και άλλους ενστάσεις για το άνοιγμα προς το κέντρο.

    Έτσι ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες θα κινηθεί σε τέσσερις βασικούς άξονες:

    • Αναμένεται να αναφερθεί στο πρόσφατο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες με τον ίδιο να τονίζει πως αυτό που ζήτησαν οι πολίτες στις ευρωεκλογές είναι περισσότερη δουλειά και λιγότερα λάθη, μεγαλύτερα αποτελέσματα και μικρότερες καθυστερήσεις.
    • Ακόμα θα περιγράψει τις προτεραιότητες της κυβέρνησης που έχουν να κάνουν κυρίως με την καθημερινότητα των πολιτών. Όπως ακρίβεια, στέγη, ΑΣΕΠ, υγεία, ασφάλεια, μέσα μαζικής μεταφοράς, αύξηση μισθών, μείωση ανεργίας, επενδύσεις, αναθεώρηση επιδοματικής πολιτικής και συνέχιση μείωσης φόρων. Άλλωστε μετά τον ανασχηματισμό η κυβέρνηση πήρε τις πρώτες αποφάσεις που έχουν να κάνουν με τον ΑΣΕΠ και τις προσλήψεις σε κρίσιμους τομείς, παρατάθηκαν τα μέτρα που έχουν να κάνουν με την ακρίβεια ενώ προανήγγειλε αλλαγές στο τεκμαρτό εισόδημα.
    • Αναμένεται να στείλει μήνυμα και στην Αλβανία μετά την απόφαση της αλβανικής δικαιοσύνης να συνεχίζει να κρατάει στις φυλακές τον εκλεγμένο ευρωβουλευτή της ΝΔ Φρέντη Μπελέρη ενώ θα αναφερθεί και στις διαπραγματεύσεις που κάνει στην Ευρώπη σε τέσσερα βασικά επίπεδα: άμυνα, ζητήματα τιμών, αγροτικά και ανταγωνιστικότητα

    Το υπουργείο Εξωτερικών πάντως με ανακοίνωση του έδωσε το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης. «Η απόφαση του Εφετείου Τιράνων αυξάνει τις ανησυχίες για το επίπεδο του κράτους δικαίου και της προστασίας των μειονοτήτων στην Αλβανία», τονίζει μεταξύ άλλων το ΥΠΕΞ.

    • Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαντήσει και σε όσους υποστηρίζουν πως το κόμμα πρέπει να στρίψει πιο δεξιά με τον ίδιο να ξεκαθαρίζει πως η κατεύθυνση είναι μια μόνο μπροστά.

    Σε αυτό το πλαίσιο ο πρωθυπουργός αναμένεται να υπεραμυνθεί και της στρατηγικής της διεύρυνσης που υλοποιείται από όταν ανέλαβε την προεδρία της ΝΔ το 2016 και να υπενθυμίσει πως όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης άνοιξαν το κόμμα η ΝΔ κατέγραψε μεγάλες νίκες. Όπως και τα τελευταία χρόνια που η ΝΔ κέρδισε με αυτοδυναμία δυο εκλογικές μάχες όπως τονίζουν γαλάζια στελέχη.

    Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεκαθαρίσει για ακόμη μια φορά ότι οι επόμενες κάλπες θα στηθούν σε τρία χρόνια και μέχρι τότε η κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιήσει τον σχεδιασμό της και στο τέλος θα κριθεί από τους πολίτες. Άλλωστε αυτή η κοινοβουλευτική ομάδα κέρδισε δυο συνεχόμενες εκλογικές μάχες και αυτή θα δώσει και την επόμενη όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

    Πάντως τα προηγούμενα 24ωρα υπήρξε μασάζ των βουλευτών από το νέο υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργο Μυλωνάκη που είδε αρκετούς βουλευτές στο Μέγαρο Μαξίμου όπως έγραψε το mononews αφού εκτός από τους προβληματισμούς που εκφράζουν κάποιοι υπάρχει και πικρία από κάποιους άλλους που δεν μπήκαν στο νέο σχήμα.

    Αν και από το Μαξίμου ξεκαθαρίζουν πως μελλοντικά μπορεί να υπάρξουν και άλλες διορθωτικές κινήσεις αφού οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν σε τρία χρόνια και επισημαίνουν πως ακόμα και βουλευτές που έχασαν τον υπουργικό θώκο τους τα προηγούμενα χρόνια επέστρεψαν εκ νέου στην κυβέρνηση.

    Διαβάστε επίσης:

    Eurobank Equities για Aegean Airlines: Η μετοχή θα «πετάξει ψηλά» – Αύξηση τιμής στόχου σε €17,80 από €13,80

    Συνελήφθη γνωστός δημοσιογράφος της ΕΡΤ για κακοποίηση της συντρόφου του

    Απόστολος Λύτρας: Ανεστάλη ο πλειστηριασμός για το σπίτι στο Πάτημα Χαλανδρίου



    ΣΧΟΛΙΑ