ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τη Στοά Εμπόρων, στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο του εορταστικού διημέρου «Ζήσε την Αθήνα στα Σημεία» που διοργανώνει σήμερα και αύριο ο δήμος Αθηναίων, επισκέφθηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος και πέρασε από όλα τα καταστήματα τα οποία άρχισαν να λειτουργούν πρόσφατα στο πλαίσιο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.
Ο κοινωνικός σκοπός των επιχειρήσεων, πάντως, όπως εξήγησαν οι εργαζόμενοι, δεν σχετίζεται μόνο με τα προϊόντα που πωλούν, αλλά και με το ότι σε μερικές από αυτές απασχολούνται άνθρωποι από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Ο κ. Μητσοτάκης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για μία επιχείρηση που παράγει χειροποίητα αντικείμενα από τις σελίδες αδιάθετων τευχών του περιοδικού «Σχεδία» με τη μέθοδο της δημιουργικής ανακύκλωσης (upcycling).
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται ειδικά αυτό το διήμερο στη στοά, μαθητές γυμνασίου της Αθήνας τυπώνουν ευχετήριες κάρτες για τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Οι επισκέπτες μπορούν να συμπληρώσουν μια κάρτα με μια δική τους ευχή και να την κρεμάσουν μαζί με τις άλλες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε στην κάρτα του «Υγεία, ευτυχία και χαρά για το 2019!».
Στις συζητήσεις που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ με τους απασχολούμενους στις κοινωνικές επιχειρήσεις δεν έλειψαν και οι αναφορές σε πολιτικές προτιμήσεις με πολλούς από τους εργαζόμενους αλλά και τους καταναλωτές να δηλώνουν πως θα τον ψηφίσουν.
Μάλιστα ένας από αυτούς του είπε «εγώ ψήφιζα ανέκαθεν ΣΥΡΙΖΑ, όμως αυτή τη φορά θα στηρίξω εσάς».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κυριάκος Μητσοτάκης: «Βλέπω ως απώτατο όριο εκλογών τον Μάιο»
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κυριάκος Μητσοτάκης: Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση των σκανδάλων και της διαπλοκής
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραμπ: Απέρριψε την πρόταση της ΕΕ για μηδενικούς δασμούς στα βιομηχανικά προϊόντα
- Οι ΗΠΑ έχουν απευθείας συνομιλίες με το Ιράν, λέει ο Τραμπ
- Τραμπ: Η ΕΕ ήταν πολύ κακή μαζί μας, πρέπει να αγοράσει από εμάς ενέργεια
- Ήπιες απώλειες στη Wall Street μετά από μια συνεδρίαση «ασανσέρ» – Ο S&P 500 έσωσε τις 5.000 μονάδες, ήπια κέρδη για τον Nasdaq
