Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Τι συζήτησαν Τσίπρας με Μέρκελ και Ολάντ για το χρέος

Λύση στο θέμα του ελληνικού δημόσιου χρέους και επιτάχυνση της β’ αξιολόγησης ζητά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τόσο σε δημόσιες παρεμβάσεις του από τις Βρυξέλλες όσο και στα τετ α τετ που είχε με τους Φρ. Ολάντ και Α. Μέρκελ.

«Είμαστε το τελευταίο προπύργιο σταθερότητας» ανάμεσα στις πολλαπλές κρίσεις της περιοχής, και είναι καιρός να τηρήσουν οι πιστωτές και η Γερμανία τις υποσχέσεις τους για το χρέος, ώστε να δοθεί ένα θετικό σινιάλο στις αγορές και στους επενδυτές» δήλωσε σήμερα το πρωί ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική συνέντευξη στο France 24.

Στη συνέντευξη, όπως αυτή αποδόθηκε στα γαλλικά από το κανάλι, ο κ. Τσίπρας σε ερώτηση για μείωση της δημοτικότητας της κυβέρνησής του, απάντησε πως εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι «το αποτέλεσμα στις κάλπες το 2019».

Συναντήσεις με Μέρκελ και Ολάντ

Με βασικό θέμα στην ατζέντα την δεύτερη αξιολόγηση και το χρέος ο πρωθυπουργός συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής στις Βρυξέλλες με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Σε ραντεβού που έλαβαν χώρα στο περιθώριο στης Συνόδου Κορυφής, ο Αλέξης Τσίπρας είδε στις 10:00 τον Φρ. Ολάντ, στις 10:30 την Α. Μέρκελ, ενώ δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη η ώρα συνάντησης με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ. Κ. Γιούνκερ.

Σημειώνεται ότι από τις 11:00 το πρωί έχουν ξεκινήσει οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής.

Χθες ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τις Βρυξέλλες αρνήθηκε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει λάβει συγκεκριμένη πρωτοβουλία για το χρέος.

Πηγή: www.thetoc.gr