• Πολιτική

    Θοδωρής Λιβάνιος: Ποιος είναι ο νέος υπουργός Εσωτερικών

    Θοδωρής Λιβάνιος, υπουργός Εσωτερικών

    Θοδωρής Λιβάνιος, υπουργός Εσωτερικών


    Νέος υπουργός Εσωτερικών στη θέση της Νίκης Κεραμέως είναι ο Θοδωρής Λιβάνιος  μετά τον σημερινό ανασχηματισμό

    Ο Θοδωρής Λιβάνιος διατελούσε αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

    Γεννήθηκε το 1977 και είναι απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ, κάτοχος μεταπτυχιακού στη Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας.

    Έως τον Μάιο του 2023 διετέλεσε Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2021 ήταν Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, ενώ από τον Ιούλιο 2019 έως τον Ιανουάριο του 2021 διατέλεσε Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης και Εκλογών.

    Από την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, το 2016, διατέλεσε Διευθυντής Πληροφορικής του κόμματος και επικεφαλής της ψηφιακής καμπάνιας των ευρωεκλογών του Μαΐου 2019 και των εθνικών εκλογών του Ιουλίου 2019.

    Το 2014 ορίζεται Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Από το 2011 έως το 2014 διατέλεσε Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αθηναίων. Από το 2010 ειδικός σύμβουλος στο Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όπου εργάστηκε στη σύνταξη και την προετοιμασία για την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (πρόγραμμα «Καλλικράτης») και του νόμου για τις εκλογικές δαπάνες στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές.

    Για πάνω από μια δεκαετία εργάστηκε σε επιχειρήσεις πληροφορικής και έρευνας αγοράς στον ιδιωτικό τομέα, ως προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών, διαχειριστής βάσεων δεδομένων και αναλυτής δεδομένων ερευνών.

    Διαβάστε επίσης

    Κωστής Χατζηδάκης: Προτείνει να συζητηθούν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία – Επιστολή στον Τασούλα



    ΣΧΟΛΙΑ