Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Θεόδωρος Λιβάνιος για ευρωεκλογές: Ασφαλής εκτίμηση του αποτελέσματος στις 21:00 – Πόσοι ψήφισαν με επιστολική ψήφο

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος

Την πρώτη ενημέρωση για τις ευρωεκλογές έκανε λίγο πριν από τις 8 το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος.

Αφού ανέφερε ότι οι εκλογές διεξάγονται και αφού ευχαρίστησε όσους συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, ο κ. Λιβάνιος είπε ότι συνολικά 18.380 τμήματα έχουν στηθεί ανά την επικράτεια και περιμένουν τους ψηφοφόρους, μέχρι τις 7 το απόγευμα που κλείνουν οι κάλπες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών είπε ότι θα υπάρχει ενημέρωση για το ποσοστό συμμετοχής

στις ευρωεκλογές στις 11:45, 14:45 και 17:45, σημειώνοντας ότι γύρω στις 9 το βράδυ θα έχουμε την πρώτη ασφαλή εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από τη Singular Logic.

Αναφορικά με την επιστολική ψήφο, ο κ. Λιβάνιος ανέφερε ότι απεστάλησαν 178.588 φάκελοι -οι περισσότεροι από την Ελλάδα-, με το ποσοστό συμμετοχής να ανέρχεται σε 88,3%.

Επίσης, παρότρυνε τους πολίτες να μπαίνουν στην εφαρμογή «Μάθε πού ψηφίζεις» για να δουν πού θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Διαβάστε επίσης

Καιρός: Έρχεται καύσωνας διαρκείας με θερμοκρασίες άνω των 40°