• Πολιτική

    Τάκης Θεοδωρικάκος: «Το κέρδος είναι θεμιτό, η αισχροκέρδεια όχι»

    • NewsRoom
    Ο νέος υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος (Δ) κα o απερχόμενος υπουργός Κώστας Σκρέκας (Α) ανταλλάσσουν στην τελετή παράδοσης - παραλαβής της νέας ηγεσίας του Υπουργείου, Αθήνα, Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024.

    Ο νέος υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος (Δ) κα o απερχόμενος υπουργός Κώστας Σκρέκας (Α) ανταλλάσσουν στην τελετή παράδοσης – παραλαβής της νέας ηγεσίας του Υπουργείου, Αθήνα, Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές


    Το στίγμα των προτεραιοτήτων του θέλησε να δώσει ο νέος υπ. Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος κατά την  τελετή παράδοσης παραλαβής  στο υπουργείο Ανάπτυξης.

    «Έχω 38 χρόνια ένσημα στη ζωή μου σκληρής δουλειάς. Αρκετά απ’ αυτά έχω ξεχωριστή επαγγελματική δραστηριότητα. Επομένως ξέρω την αγορά καλά. Θέλω να πω απλά σε όλους: το κέρδος είναι θεμιτό, η αισχροκέρδεια όχι. Αυτή οφείλουμε να παταχθεί. Ακόμα πιο αυστηρά και χωρίς συμβιβασμούς», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος.

    Ο νέος υπουργός ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη του τον πρωθυπουργό, τον προκάτοχό του Κώστα Σκρέκα και τις υφυπουργούς που θα τον πλαισιοόσουν, Ζωή Ράπτη και Άννα Μάνη Παπαδημητρίου. Ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε λόγο για μια «μεγάλη ευθύνη» που αναλαμβάνει και για «δύσκολη αποστολή».

    Ανέφερε πως το υπ. Ανάπτυξης έχει δύο μεγάλους στόχους.

    «Ο πρώτος αφορά την καταπολέμηση της ακρίβειας και την πάταξη της αισχροκέρδειας. Με τους πολίτες, το καταναλωτικό κίνημα, τους εκπροσώπους της υγιούς επιχειρηματικότητας και την αξιοποίηση υπηρεσιών και μηχανισμών που διαθέτει το κράτος θα κάνουμε τα πάντα για να πατάξουμε την αισχροκέρδεια και να απολαμβάνουν οι πολίτες αγαθά σε χαμηλές όσο το δυνατόν τιμές».

    Ο δεύτερος στόχος  συνδέεται «με τις πολιτικές μας για το εμπόριο, την ανάπτυξη της Βιομηχανίας, την ενίσχυση της Ερευνας και της Καινοτομίας, την προσέλκυση επενδύσεων να συμβάλουμε ακόμα περισσότερο στο μοντέλο παραγωγικότητας της χώρας που εξελίσσεται, στη βιώσιμη ανάπτυξη και την αύξηση του εισοδήματος των Ελλήνων πολιτών».

    Ανέφερε πως οι πολιτικές του υπουργείου σχετίζονται με το στόχο που έχει θέσει η κυβέρνηση στο τέλος της τετραετίας ο μέσος μισθός των Ελλήνων να φθάσει τα 1.500 ευρώ.

    «Επομένως δίνουμε μάχη για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την αύξηση των εισοδημάτων των Ελλήνων και των Ελληνίδων”, σημείωσε σπεύδοντας να συμπληρώσει πως “θαύματα δεν γίνονται απ’ τη μια μέρα στην άλλη, αυτό όμως που γίνεται είναι πολύ σκληρή δουλειά στο πλευρό της κοινωνίας».

    Από την πλευρά του ο κ. Κώστας Σκρέκας έκανε λόγο για μία δύσκολη μάχη που δόθηκε κατά της ακρίβειας και του πληθωρισμού.

    «Πλέον υπάρχουν καρποί. Ο πληθωρισμός αποκλιμακώνεται, η μάχη όμως συνεχίζεται διότι η ακρίβεια επιμένει».

    Ο κ. Σκρέκας ευχαρίστησε δημοσίως τον πρωθυπουργό «για την τιμή και την εμπιστοσύνη που μου έδειξε σε μία δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα», καθώς, τους συναδέλφους του υφυπουργούς, τους Γενικούς Γραμματείς και τα στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης.

    Διαβάστε επίσης

    Τελετή παράδοσης- παραλαβής στο ΥΠΑΑΤ: «Ο πρωτογενής τομέας είναι γεμάτος προκλήσεις», λέει ο Κώστας Τσιάρας

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Κύκλος επισκέψεων στα υπουργεία για τον καθορισμό των κυβερνητικών προτεραιοτήτων

    Ανασχηματισμός: Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί



    ΣΧΟΛΙΑ