Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Κατέφθασαν στην Ελλάδα 1.500 Ουκρανοί πρόσφυγες – Πως θα καταγράφονται

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ, δήλωσε πως 1.500 πρόσφυγες από την Ουκρανία είχαν εισέλθει μέχρι χθες το βράδυ στην Ελλάδα, είτε από τον Προμαχώνα είτε από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Τόνισε ότι η Ελλάδα θα διευκολύνει τους Ουκρανούς πρόσφυγες και τις οικογένειες με παιδιά να μπουν στην χωρά μας προσθέτοντας, ωστόσο, ότι θα κάνουμε τα πάντα για να μην υπάρξει θέμα ασφάλειας στα σύνορα μας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγησε ότι για όσους δεν έχουν διαβατήρια με βιομετρικά χαρακτηριστικά, αυτοί θα καταγράφονται και σε συνεργασία με την ουκρανική πρεσβεία θα γίνεται ταυτοποίηση.

Τέλος, δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει όλα τα μετρά σε περίπτωση που δεν σταματήσει αυτή η κρίση και εισέλθει μεγάλος αριθμός προσφύγων τονίζοντας ότι υπάρχει συνεργασία με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολίτικης προκείμενου να διασφαλιστούν χώροι.

Διαβάστε επίσης:

Αύριο Τετάρτη 2 Μαρτίου ο επόμενος γύρος διαπραγματεύσεων Ουκρανίας-Ρωσίας

Ζελένσκι στο Ευρωκοινοβούλιο: Αποδείξτε μας ότι δεν είμαστε μόνοι μας, ότι είμαστε Ευρωπαίοι

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα πρωτοστατεί με κάθε ευκαιρία σε μάχες ενάντια στις ιδεολογίες του μίσους