Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Θεοδωρικάκος κατά ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνη η ταύτιση του περιστατικού της Θεσσαλονίκης με τον Δεκέμβριο του 2008

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος

Πυρά κατά της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφορικά με την προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης της υπόθεσης με τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικό.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, στη δήλωσή του, ξεκαθαρίζει πως η έρευνα για την υπόθεση γίνεται από την Δικαιοσύνη, η οποία και θα αποδώσει τις ευθύνες.

Παράλληλα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε πως «επιχειρείται μία επικίνδυνη ταύτιση με τον Δεκέμβριο του 2008», εννοώντας τα όσα έγιναν μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

«Το τραγικό συμβάν στη Θεσσαλονίκη με τον βαρύτατο τραυματισμό του 16χρονου διερευνάται από την Δικαιοσύνη, η οποία είναι η μόνη αρμόδια για να κρίνει τα γεγονότα και να αποδώσει τις ευθύνες. Ας το αποδεχτούμε», είπε αρχικά ο Τάκης Θεοδωρικάκος στην τοποθέτησή του.

Στη συνέχεια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε: «Δυστυχώς η αντιπολίτευση, ο κ. Τσίπρας και άλλοι προσπαθούν να εργαλειοποιήσουν αυτή την επώδυνη υπόθεση για μικροπολιτικά συμφέροντα. Ρητορική λαϊκισμού και μίσους απέναντι στην αστυνομία και την κυβέρνηση. Επιχειρούν μια επικίνδυνη ταύτιση με τον Δεκέμβριο του 2008 και επιθυμούν να συμβούν τα ίδια γεγονότα. Ματαιοπονούν και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Η κοινωνία δεν ανέχεται πράξεις βίας.

Οι χθεσινές επιθέσεις πρέπει να καταδικαστούν από όλους. Ο Νόμος πρέπει να τηρείται για όλους και εύχομαι ταχεία ανάρρωση για τον 16χρονο».

Διαβάστε επίσης:

Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά