ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Μένω στο Ποτάμι και δίνουμε τον αγώνα για ένα μεγάλο Κίνημα που θα αλλάξει πολλά πράγματα από αυτά που ζούμε, να δώσουμε καινούργιες λύσεις στον τόπο γιατί το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και δεν πρέπει να επιστρέψουμε στους υπουργούς του παρελθόντος» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στον τ/σ Σκάϊ.
«Δεν ενισχύουμε τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν γυρνάμε στο παρελθόν, έχουμε μια δικιά μας ξεκάθαρη πρόταση. Και ο κόσμος θα πρέπει να σκεφτεί ότι το Ποτάμι θα είναι χρήσιμο αν είναι δυνατό στην επόμενη Βουλή» επεσήμανε ο κ. Θεοδωράκης προσθέτοντας ότι «το χρήσιμο αυτή τη στιγμή είναι να επιλέξουν οι πολίτες ανθρώπους που δεν τους έχουν ξεγελάσει- όπως τους ξεγέλασαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ανθρώπους που δεν έχουν ευθύνη κυβερνητική στο παρελθόν, να μην ευθύνονται για τα μεγάλα λάθη του παρελθόντος».
Κατέστησε σαφές ότι το Ποτάμι συνεχίζει αυτόνομο, ενώ ενόψει του Συνεδρίου του Νοεμβρίου ανέφερε ότι «ο λόγος που κάνουμε δυναμική επανεκκίνηση αυτό τον Σεπτέμβρη είναι ότι συναντούσαμε όλο και πιο συχνά ανθρώπους που ρωτούσαν ‘’κι εγώ τι θα ψηφίσω στις εκλογές;” Οι πολίτες θέλουν μία καθαρή λύση, μία λύση που να μην έχει πολύ παρελθόν μέσα. Αυτό λοιπόν είναι το Ποτάμι και γι’ αυτό θα επιμείνει».
Ως προς τις μετεκλογικές συνεργασίες είπε ότι το Ποτάμι έχει επτά προτεραιότητες, ως βάση συνεννόησης, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Εμείς έχουμε 7 προτεραιότητες σημαντικές με λύσεις σε αυτά τα προβλήματα που επισημαίνουμε και θέλουμε να ξέρουμε ποιες θα είναι οι απαντήσεις των μεγάλων κομμάτων για την επόμενη μέρα».
Τόνισε επίσης, ότι απόλυτη προτεραιότητα αποτελούν τα θέματα της εγκληματικότητας και το οικονομικό, κυρίως η ανεργία που πλήττει τους νέους. «Ανεργία και εγκληματικότητα βασανίζουν την κοινωνία. Αν θέλουμε να παραμείνουμε μια κοινωνία ειρηνική – μια κοινωνία που συνυπάρχει, θα πρέπει να υπάρξει μία ‘’πατριωτική πολιτική για την εγκληματικότητα”» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως το Ποτάμι έχει συγκεκριμένες προτάσεις σε όλα τα επίπεδα.
Ερωτηθείς σχετικά με τη στάση των βουλευτών του Ποταμιού στην επικείμενη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή, απάντησε ότι «κανείς δεν έχει στο τσεπάκι του κανέναν».
«Δεν έχουμε μεγάλες επιλογές στη συμφωνία των Πρεσπών. Έχουμε πρόβλημα στα βόρεια σύνορά μας. Μια διευθέτηση που αργεί 20 χρόνια και η Ελλάδα χάνει διαρκώς έδαφος. Ο Ζάεφ θέλει να κερδίσει ένα δημοψήφισμα και με αυτό το ‘’όχημα” λέει τα δικά του ψέματα. Εμείς πρέπει να λύσουμε διπλωματικά τα προβλήματα στα βόρεια σύνορά μας. Η Ελλάδα χρειάζεται να κλείσει το Σκοπιανό και να ασχοληθεί με τα προβλήματα στα ανατολικά σύνορα μας, με τους Τούρκους που απειλούν τα νησιά μας» υπογράμμισε, προσθέτοντας «πρέπει να σκεφτόμαστε τις επόμενες γενιές και όχι μόνο τις επόμενες εκλογές. Εγώ με βάση αυτή τη φράση πολιτεύομαι».
Για την περικοπή ή μη των συντάξεων ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι «η υποκρισία έχει ένα όριο. Αυτοί το έφεραν, αυτοί το συζήτησαν στη Βουλή, αυτοί το ψήφισαν. Όταν μέχρι χθες τους έλεγες εγώ κόβω τις συντάξεις και σήμερα λες θα δώσω μάχη να μην τις κόψω, μπορεί να ικανοποιείς ένα εσωτερικό ακροατήριο, αλλά οι αγορές τρελαίνονται. Δεν μπορούμε να βγούμε στις αγορές γιατί εκεί υπάρχει μια αίσθηση ότι η Ελλάδα έχει μια υποκριτική διακυβέρνηση που άλλα λέει σήμερα και άλλα κάνει αύριο».
Σχολιάζοντας το εμπάργκο σε ΣΚΑΙ και ΕΡΤ από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ αντίστοιχα, ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε λόγο για «παιχνίδια καταπιεσμένων εφήβων», καταλήγοντας: «Σκέψου τι επιθέσεις δέχτηκα το 2015. Δεν θα έπρεπε να πηγαίνω πουθενά».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Έφυγε» από τη ζωή η σύζυγος του φρουρού της πρεσβείας του Ιράν που επιτέθηκε ο «Ρουβίκωνας»
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μήνυση Καμμένου σε βάρος 5 δημοσιογράφων του «Φιλελεύθερου» – Ζητά τη σύλληψή τους
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα δημοσκόπηση: Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Το 42% θέλει πρόωρες εκλογές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κινδυνεύει η Ελλάδα από τους Ντεγκρέτσια και τα εγγόνια της Φρειδερίκης;
- Πιερρακάκης: Έρχονται νέοι τύποι σχολείων από το 2025- Η συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση, οι καινοτομίες και η εδραίωση του ΙΒ
- Όταν ο Δένδιας σπιτώνει αξιωματικούς
- Το ΠΑΣΟΚ στα κάγκελα, οι άλλοι σε αμηχανία και η Ν.Δ. αναζητά όραμα