• Πολιτική

    Θεοχαρόπουλος για την επόμενη μέρα στο ΣΥΡΙΖΑ: Ζητούμενο να μην δημιουργηθούν τετελεσμένα

    • NewsRoom

    Ο κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος


    Βαριές  ευθύνες στον Στέφανο Κασσελάκη για τον «διχαστικό, ακραίο και εσωστρεφή λόγο», αλλά και ανησυχία για την επόμενη ημέρα, εκφράζει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ανήκει στην ομάδα των 100 που συνυπέγραψαν την πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη.

    «Ζητούμενο είναι να μην δημιουργηθούν τετελεσμένα σε σχέση με την απογοήτευση του προοδευτικού κόσμου (…)Αυτά τα οποία συνέβησαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα στο ΣΥΡΙΖΑ έγιναν με απόλυτη ευθύνη της ηγεσίας» δήλωσε.

    «Υπήρξε μια παραγόμενη φοβερή εσωστρέφεια, υπήρξαν απίστευτοι χαρακτηρισμοί. Πρώτη φορά στα ιστορικά χρονικά πρόεδρος του κόμματος, κατηγορεί δεκάδες μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, δεκάδες στελέχη του κόμματος», τόνισε, μιλώντας στο ΕΡΤ.

    Σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρόπουλο, «ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στην Κεντρική Επιτροπή με μια τοποθέτηση εντελώς διχαστική και έκλεισε κατηγορώντας πάλι τα στελέχη και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής με μια απίστευτη τοποθέτηση που έδειξε έλλειψη των βασικών κανόνων της δημοκρατίας, μιλώντας για κουκούλες και ούτω καθεξής, ανέφερε και ευχήθηκε «από εδώ και στο εξής να γίνει κατανοητό ότι δεν μπορούμε να προχωρούμε χωρίς να σεβόμαστε τους κανόνες της Δημοκρατίας».

    Το ζητούμενο είναι να πάμε σε μια διαδικασία η οποία θα είναι παραγωγική και να σταματήσει ο διχαστικός, ακραίος εσωστρεφής λόγος, ο οποίος υπήρξε, πρόσθεσε.

    «Το καταστατικό μας λέει, εντός των τριών μηνών θα πρέπει να γίνει το συνέδριο. Οπότε νομίζω ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουν όλες αυτές οι διαδικασίες. Θα συνεδριάσουν, αύριο η Πολιτική Γραμματεία και σε δέκα μέρες η Κεντρική Επιτροπή για το χρονοδιάγραμμα του συνεδρίου και της εκλογής αρχηγού από τη βάση.

    Στη δημοκρατία οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε τα αποτελέσματα, οφείλουμε όλοι να γνωρίζουμε ότι λογοδοτούμε στην Κεντρική Επιτροπή, όπως λογοδοτεί στη Βουλή, ένας πρωθυπουργός ή ένας υπουργός. Αυτό συνέβη χθες και οπότε προχωράμε μπροστά με ενότητα από εδώ και στο εξής, θέλω να πιστεύω», ανέφερε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

    «Στην πολιτική οφείλουμε και στη νίκη και στην ήττα να μπορούμε να αποδεχόμαστε τα αποτελέσματα της Δημοκρατίας.
    Χθες αυτό που συνέβη αρχικά ήταν να μην μπορέσει ο κ. Κασσελάκης να αποδεχτεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, που είναι τόσο καθαρό ώστε να μην το αμφισβητεί κανένας.

    Ο στόχος είναι να υπάρχει ένας ισχυρός αντίπαλος απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και στον Κ. Μητσοτάκη, με ενότητα και σύνθεση και του ευρύτερου προοδευτικού χώρου», πρόσθεσε.

    Σε ερώτηση εάν θα τον ενδιέφερε να θέσει υποψηφιότητα, απάντησε: «Αυτή τη στιγμή δεν είναι το θέμα το ποιος θα κάτσει στην καρέκλα του προέδρου. Δεν έχουμε βάλει τέτοια ζητήματα, ούτε έχω βάλει τέτοια ζητήματα.
    Αυτό που έχει σημασία είναι να δοθεί διέξοδος δημοκρατική σε όλη αυτή την ιστορία.

    Κλείνοντας ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ανέφερε ότι «οφείλουμε να αποδείξουμε από δω και στο εξής ότι μπορούμε να επιτελέσουμε ως ανάχωμα σε όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν στην κοινωνία, στην καθημερινότητα και να μπορέσουμε να αποτελέσουμε τη λύση».

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Επιφυλακτική η έναρξη της εβδομάδας

    Ebury: Τα ασφαλή καταφύγια ενισχύονται καθώς η αγορά εργασίας των ΗΠΑ εκπέμπει αμφίσημα μηνύματα

    Νίκη Κεραμέως: «Μείωση 1% στις ασφαλιστικές εισφορές το 2025 και επιπλέον 0,5% το 2027 σημαίνει και νέες θέσεις εργασίας»



    ΣΧΟΛΙΑ