Τέλος και επισήμως στην απόπειρα της Ελένης Ζαρούλια να διοριστεί στη Βουλή μπήκε την Παρασκευή, καθώς εκδόθηκε το ΦΕΚ το οποίο «παγώνει τον διορισμό», ενώ θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες για την αλλαγή στον κανονισμό της Βουλής βάσει της διάταξης με την οποία έγινε ο διορισμός. Διάταξη η οποία αν και είχε καταργηθεί το 2015 επί προεδρίας Νίκου Βούτση, επανήλθε επί ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμα τετραετία λίγο πριν τις εκλογές του Ιουλίου 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίας, στη Βουλή διαβιβάστηκε το βούλευμα παραπομπής της ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, κάτι που αποτελεί αιτία απόρριψης για ανάληψη θέσης σε δημόσια υπηρεσία. Παράλληλα, ωστόσο, ο Κώστας Τασούλας, αναμένεται να στείλει φάκελο στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών., με τον οποίο θα ζητά τη δίωξη της Ελένης Ζαρούλια και για το αδίκημα της ψευδούς δήλωσης, καθώς όπως έγινε γνωστό η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου,  κατέθεσε ψευδή δήλωση. Ειδικότερα, η Ελένη Ζαρούλια στην κατάθεση των απαραίτητων εγγράφων δήλωσε ψευδώς ότι δεν διώκεται για κανένα αδίκημα κακουργηματικού ή πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Για την απόφαση ανάκλησης του διορισμού, ο πρόεδρος της Βουλής, επικαλείται επίσης, εκτός από την ψευδή δήλωση, και τις γενικές αρχές του Διοικητικού Δικαίου που προβλέπει ανάκληση για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

«Η Ελένη Ζαρούλια προκάλεσε ψευδώς και δολίως τον διορισμό της για ίδιον όφελος», «δήλωσε ψευδώς στην υπεύθυνη δήλωσή της ότι δεν συντρέχει στο πρόσωπό της κώλυμα διορισμού», αναφέρει μεταξύ άλλων, το σκεπτικό της απόφασης του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, για την ανάκληση διορισμού της Ελένης Ζαρούλια, σε θέση μετακλητού υπαλλήλου.

«Η ανάκληση αφορά το ελάττωμα του διορισμού. Βασίστηκε σε βεβαίωση της Ελένης Ζαρούλια ότι δεν έχει κώλυμα διορισμού», ανέφερε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

Την ίδια ώρα, πάντως, αναμένεται να διαταχθεί ΕΔΕ προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους της αρμόδιας υπηρεσίας της Βουλής που γνωμοδότησαν τον διορισμό της, ελέγχοντας προηγουμένως τα δικαιολογητικά που είχε καταθέσει.