• Πολιτική

    Τάσος Ζαχαρόπουλος στο mononews: Θα τεθεί θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την ήττα στις εκλογές

    Τάσος Ζαχαρόπουλος

    Τάσος Ζαχαρόπουλος


    Την εκτίμηση ότι στις επερχόμενες εκλογές ο κ. Τσίπρας θα υποστεί ήττα και αυτή με τη σειρά της θα δρομολογήσει θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ κάνει ο κ. Τάσος Ζαχαρόπουλος, υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Β1 Βόρειο Τομέα της Αθήνας.

    Με τη συνέντευξη που παραχώρησε στο mononews, ο κ. Ζαχαρόπουλος εξαπολύει παράλληλα, επίθεση εναντίον του Νίκου Ανδρουλάκη, λέγοντας ότι ο σημερινός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ κρατάει μία στάση που δεν αρμόζει στην ιστορία του κόμματος και που δε βρίσκει σύμφωνο ούτε τον ίδιο τον κόσμο του.

    Το στέλεχος της ΝΔ τονίζει ότι η διακύβευση των εκλογών συμπυκνώνεται στο «Μητσοτάκης ή Τσίπρας» και υποστηρίζει ότι χωρίς πολιτική σταθερότητα, σταθερή ροή εισαγόμενου χρήματος και αύξηση των επενδύσεων, η επενδυτική βαθμίδα δεν μπορεί να αποκτηθεί.

    Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του κ. Ζαχαρόπουλου στο mononews.gr

    Πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο συνεργασίας ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ την 22α Μαΐου ακόμα κι αν τα «κουκιά» βγαίνουν; Γιατί ο Πρωθυπουργός και η ΝΔ επιτίθενται εναντίον του κ. Νίκου Ανδρουλάκη;

    Ο αποκλεισμός του ΠΑΣΟΚ από τη Νέα Δημοκρατία έχει ξεκινήσει από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ διότι ουδέποτε ο κύριος Ανδρουλάκης θέλησε να συναντήσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη παρά τις δύο επιλογές που είχε. Ο κύριος Ανδρουλάκης κρατάει μία στάση που δεν αρμόζει σε ένα κόμμα της ιστορίας του ΠΑΣΟΚ, κάτι που πιστεύω ότι δε βρίσκει σύμφωνο ούτε τον ίδιο τον κόσμο του. Με τη λογική αυτή ο κύριος Ανδρουλάκης δεν θα έχει καλό αποτέλεσμα ούτε για το κόμμα του, ούτε και για τον εαυτό του. Εάν το αποτέλεσμα τον φέρει σε ποσοστά κάτω του 10%  που είναι και το πιο σίγουρο θα έχει σοβαρό κίνδυνο ηγεσίας. Σε καμία περίπτωση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία έχει επιτεθεί εναντίον του κυρίου Ανδρουλάκη. Ο κ. Ανδρουλάκης  δεν δέχεται να είναι Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό από μόνο του δημιουργεί μία προχειρότητα που αγγίζει τα όρια της γελοιότητας. Φανταστείτε μία συγκυβέρνηση η οποία πρέπει να πάρει αποφάσεις γρήγορα και ορθά τι θα μπορούσε να συμβεί όταν τώρα που απλά πράγματα δεν μπορούν να συμφωνηθούν.

    Η Νέα Δημοκρατία από την αρχή μίλησε για καθαρή αυτοδύναμη κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης Ουδέποτε έχει δηλώσει κάτι εκτός της αυτοδύναμης  κυβέρνησης, γι’ αυτό και στις 21 του μηνός θα πρέπει να έχουμε ένα ισχυρό αποτέλεσμα, το οποίο θα μας οδηγήσει στις εκλογές στις 2 Ιουλίου σε αυτοδυναμία και νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

    Ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το μεγαλύτερο πρόβλημα του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ που τον καθιστά κακή κυβερνητική επιλογή;

    Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τιμά το ποσοστό που του δόθηκε το 2019. Οι ίδιοι οι ψηφοφόροι του σιωπηρά αποδοκιμάζουν τον τρόπο που έχει αντιπολιτευτεί τα τέσσερα αυτά χρόνια. Έχουν ήδη γίνει οι ζυμώσεις για τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ, διότι το αποτέλεσμα που θα δεχθεί στις 21 του Μάη όχι μόνο θα είναι ένα αρνητικό αποτέλεσμα, αλλά θα είναι και η βασική αιτία που πιστεύω θα τεθεί θέμα ηγεσίας. Αυτό από μόνο του δημιουργεί στους συμπολίτες μία ανασφάλεια. Η προχειρότητα οργάνωσης η έλλειψη ορθού κοστολογημένου προγράμματος, τον κάνει  αυτόματα μια κακή κυβερνητική επιλογή. Όλο αυτό το διάστημα και όσο πλησιάζουμε στις εκλογές και έχει καταφύγει σε μια διαδικασία παραπληροφόρησης έχει χάσει το μετρό του δημοκρατικού διαλόγου. Στέλεχός του δεν δίστασε να στραφεί με χυδαίο τρόπο εναντίον του ιστορικού και χαρισματικό δημοκράτη τραγουδοποιού μας Διονύση Σαββόπουλου. Μέρα με τη μέρα χάνουν την ψυχραιμία τους με αποκορύφωμα την απαράδεκτη δήλωση του κύριου Τσίπρα, που δε δίστασε να επενδύσει στον πόνο των χαροκαμένων ανθρώπων που θρηνούν  τα παιδιά τους στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Ασάφεια προγράμματος έλλειψη σοβαρού πολιτικού προσωπικού καθιστά τον ΣΥΡΙΖΑ μια  κακή επιλογή διακυβέρνησης.

    Σε όλες τις δημοσκοπήσεις αποτυπώνεται ότι το βασικό πρόβλημα των πολιτών είναι η ακρίβεια. Γιατί ο πληθωρισμός στα τρόφιμα παραμένει σε τόσο υψηλά επίπεδα; Δεν υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω παρεμβάσεων ώστε οι τιμές να υποχωρήσουν; Γιατί αποκλείετε τη μείωση του ΦΠΑ ή του ΕΦΚ, όπως προτείνει η αντιπολίτευση;

    Το σοβαρό πρόβλημα που είναι η ακρίβεια είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα του οποίου η προέλευση είναι καθαρά από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Όσο ακριβαίνουν εισαγωγές πρώτων υλών τόσο τα επίπεδα των τιμών θα είναι ψηλά. Με τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση έχει καταφέρει να περιορίσει αρκετά σε σχέση με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη τον πληθωρισμό. Και δεν θα σταματήσουν οι παρεμβάσεις με το καλάθι του νοικοκυριού και κάποιες άλλες μορφές επιδοτήσεων όσο διαρκεί αυτή η κατάσταση λόγω του πολέμου. Η μείωση του ΦΠΑ ή του ειδικού φόρου κατανάλωσης είναι μέτρα τα οποία θα δημιουργήσουν μεγάλη τρύπα στον κρατικό προϋπολογισμό, διότι αφενός η μείωση του ΦΠΑ δεν θα πάει στον καταναλωτή, αφετέρου η μείωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης, ο όποιος είναι ένα τεράστιο έσοδο για τα κρατικά ταμεία, θα δημιουργήσει οικονομική δυσχέρεια ενδεχομένως, που δεν θα μπορεί το κράτος να χρηματοδοτήσει χαμηλής τάξης συμπολίτες μας και άτομα που έχουν πραγματική ανάγκη. Αντιθέτως, η μείωση της ανεργίας, η αύξηση του κατώτατου μισθού, θα μπορέσουν να σταθούν πραγματικό ανάχωμα στον πληθωρισμό και ουσιαστική βοήθεια στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Δυστυχώς έχουμε μία κατώτερη των περιστάσεων αντιπολίτευση και βέβαια μιλάει αυθαίρετα, ακοστολόγητα, φτάνει μόνο να ικανοποιήσει το αυτί των συμπολιτών. Έχει ματώσει  ο Ελληνικός  λαός για να μπορέσει να βγει απ’ τα σκοτάδια που δημιούργησε ειδικά την προηγούμενη τετραετία η καταστρεπτική διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ. Δεν τον πιστεύει πια γι’ αυτό και στις 21 του Μάη θα του δώσει την θέση που του αρμόζει.

    Εκτός από τον πληθωρισμό, ποιο κατά την άποψή σας θα είναι το βασικό ζήτημα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση στην οικονομία και γιατί συσχετίζετε την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας με την πολιτική σταθερότητα;

    Εκτός από την άνιση μάχη του πληθωρισμού θα πρέπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης -όπως και έχει με επιμέλεια σχεδιάσει- να δώσουμε τη μάχη του πρωτογενή τομέα. Δημιουργώντας αύξηση του πρωτογενή τομέα Αυξάνοντας τις εξαγωγές και μειώνοντας τις εισαγωγές θα δημιουργηθεί μία τεράστια δεξαμενή κεφαλαίων που πιστεύω ότι θα είναι βασικός παράγοντας για την επίλυση πηγών ρευστότητας και  της αύξησης του κατά κεφαλήν εισοδήματος.

    Χωρίς πολιτική σταθερότητα, χωρίς σταθερή ροή εισαγόμενου χρήματος, χωρίς αύξηση των επενδύσεων, πράγματι η επενδυτική βαθμίδα δεν μπορεί να αποκτηθεί. Όλα αυτά συγκλίνουν σε κυβέρνηση ευέλικτη, άκρως υπεύθυνη στις αποφάσεις, αυστηρές κοστολογήσεις  προγραμμάτων, ταχύτητα αποφάσεων που σημαίνει πολιτική σταθερότητα, που σημαίνει ακόμα περισσότεροι επενδυτές ακόμα περισσότερη ασφάλεια στις εξαγωγές, μείωση του πληθωρισμού, άρα ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εγγυήθηκε προσωπικά ότι εάν μας δώσει την τιμή και μας επιλέξει ο ελληνικός λαός μέσα στο 2023 θα έχουμε κατακτήσει την επενδυτική μας βαθμίδα.

    Ευρύτερα, τι διακυβεύεται στις επικείμενες εκλογές; Γιατί ένας νέος ή μια νέα να ψηφίσουν ΝΔ και Κυριάκο Μητσοτάκη; Και αν μου επιτρέπετε ένα προσωπικό ερώτημα: Εσείς, τι θα μπορούσατε να προσφέρετε στη νέα Βουλή;

    Ο ελληνικός λαός πρέπει να επιλέξει, θα συνεχίσουμε μπροστά στην εξέλιξη στην πρόοδο με σταθερότητα ή θα επιστρέψουμε στο γκρίζο και στο σκοτεινό θέλουμε πρωθυπουργό με πυγμή και αποφασιστικότητα να μπορεί να διαχειριστεί τα προβλήματα με αποτελεσματικότητα ή θέλουμε πρωθυπουργό που θα  μας δημιουργήσει  ανασφάλεια, θα βάλει φραγμό στην εξέλιξη και στην πρόοδο και θα μας επιστρέψει στις κλειστές τράπεζες στις ουρές των ηλικιωμένων και θα μας κάνει τον φτωχό συγγενή της Ευρώπης. Η διακύβευση στις επόμενες εκλογές είναι ξεκάθαρη Μητσοτάκης η Τσίπρας.

    Η σταθερότητα η ειλικρίνεια στις αποφάσεις, στις επιλογές, η πρόοδος και οι εξελίξεις στην οικονομία θα μπορέσουν  να δημιουργήσουν στους νέους  μας προσδοκίες έτσι ώστε να μπορέσουν να χτίσουν το μέλλον τους τα όνειρα τους. Συνέπεια του Κυριάκου Μητσοτάκη που τον διέπουν όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης Η σταθερότητα αποφάσεων και η αποτελεσματικότητα στα δύσκολα δημιουργούν ασφάλεια που μπορούν να βασιστούν οι νέοι μας και να επιλέξουν Νέα Δημοκρατία και Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Διαβάστε επίσης:

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι απαντά στα σενάρια για «κυβέρνηση ειδικού σκοπού» και «προανακριτική για τις υποκλοπές» – Όλο το παρασκήνιο

    Τα μυστικά της εκλογικής μάχης στις 8 Περιφέρειες του Λεκανοπεδίου Αττικής και ο «αέρας» νίκης της ΝΔ



    ΣΧΟΛΙΑ