Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Σταθερό προβάδισμα της ΝΔ καταγράφουν οι Τάσεις της MRB 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας

Προβάδισμα της ΝΔ με 5,4 ποσοστιαίες μονάδες καταγράφουν οι «Τάσεις της MRB» για τον μήνα Δεκέμβριο  

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται- παρά την μικρή πτώση των ποσοστών του- με  28,5% και ακολουθούν :ΣΥΡΙΖΑ: 23,1%, ΠΑΣΟΚ: 11,3%, ΚΚΕ: 5,1%, Ελληνική Λύση: 4,5%, ΜεΡΑ25: 2,9% και Έλληνες: 3%.

Με την αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά φθάνει στις 5,7 ποσοστιαίες μονάδες. Ειδικότερα: Ν.Δ  30%, ΣΥΡΙΖΑ 24,3% , ΠΑΣΟΚ  11,9% , ΚΚΕ με 5,4%, Ελληνική Λύση 4,7%, το ΜέΡΑ25 3,1%, Έλληνες  2,8%.

Στην παράσταση νίκης, προηγείται με 45,2 % η ΝΔ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει 25.3 %. Η επιλογή «Κανένα κόμμα» καταγράφει ποσοστό 14 % ,  «Άλλο κόμμα»  7,9 % και «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» 7.6 %.

Στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, θα θέλατε να κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 33,5 % απαντά η ΝΔ, το 30,6 % ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 25,7 % κανένα κόμμα.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 39,3%, έναντι του Αλέξη Τσίπρα που αγγίζει το 31,3% ενώ «κανένας από τους δύο» επιλέγει το 23,6% .

 Η ακρίβεια και η αύξηση του κόστους ζωής είναι τα θέματα που προβληματίζουν την κοινή γνώμη. 

Το 73,3% των πολιτών πιστεύει ότι το θέμα της αύξησης των τιμών έχει περάσει το όριο της ακρίβειας και έχει μπει στο πεδίο της αισχροκέρδειας/κερδοσκοπίας. Το ποσοστό των πολιτών που δηλώνει ότι αντιμετωπίζει πολύ μεγάλη δυσκολία στο να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις βρίσκεται στο 72,3%, ενώ υπάρχει και ένα 8,2% των πολιτών που δηλώνει ότι αδυνατεί πλήρως να ανταποκριθεί.

Σχεδόν 7 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι τα αίτια του προβλήματος αφορούν στον τρόπο που λειτουργεί η ελληνική αγορά και στις πολιτικές της κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης:

Μπρατάκος: Η Ελλάδα μπορεί να αποφύγει τη νέα ύφεση το 2023

Μητσοτάκης σε Μελόνι: Η Τουρκία απειλεί ευθέως την Ελλάδα