Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Τάκης Θεοδωρικάκος: Εντός Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις στον δεύτερο κύκλο οικονομικής ενίσχυσης των γουνοπαραγωγών

Τάκης Θεοδωρικάκος, Υπουργός Ανάπτυξης

Τάκης Θεοδωρικάκος, Υπουργός Ανάπτυξης

Εντός του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι αιτήσεις στο δεύτερο κύκλο οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων γούνας στη Δυτική Μακεδονία ώστε η εκταμίευση των ποσών που θα εγκριθούν να ολοκληρωθεί έως τις 20 Οκτωβρίου.

Για το θέμα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη -μέσω τηλεδιάσκεψης- υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου, με τη συμμετοχή της υφυπουργού Ανάπτυξης Άννας Μάνη-Παπαδημητρίου, της γενικής γραμματέως Βιομηχανίας Βίκυς Λοΐζου, των βουλευτών Μαρίας Αντωνίου (Καστοριάς), Ευστάθιου Κωνσταντινίδη και Μιχάλη Παπαδόπουλου (Κοζάνης), του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη, των δημάρχων Άργους Ορεστικού Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου και Βοΐου Χρήστου Ζευκλή, του πρόεδρου του επιμελητηρίου Καστοριάς Μπάμπη Καραταγλίδη, του πρόεδρου του επιμελητηρίου Κοζάνης Ιωάννη Μηττλιάγκα και άλλων.

Στη σύσκεψη, μεταξύ άλλων, ο υπουργός σημείωσε ότι είναι έμπρακτη η στήριξη των επιχειρήσεων, της τοπικής οικονομίας και της κοινωνικής συνοχής και αποφασίστηκε η στήριξη και η περαιτέρω ενίσχυση των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τον πόλεμο Ρωσίας- Ουκρανίας με ποσά από 10 έως 60 χιλιάδες ευρώ. Προϋπόθεση είναι ο τζίρος του 2022 να παρουσιάζει μείωση τουλάχιστον 5% σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου 2017-2019.

Από τον νέο κύκλο αναμένεται να ωφεληθούν επιπλέον 120 επιχειρήσεις. Αιτήσεις μπορούν να καταθέσουν όσες επιχειρήσεις δεν συμμετείχαν σε προηγούμενους κύκλους χρηματοδότησης και όσες είχαν λάβει ποσά μικρότερα των 10.000 ευρώ.

Συμφωνήθηκε, επίσης, οι αιτήσεις να πραγματοποιηθούν εντός του Σεπτεμβρίου και η εκταμίευση των ποσών που θα εγκριθούν να έχει ολοκληρωθεί έως τις 20 Οκτωβρίου.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Ισπανία: Το ηλιέλαιο εκθρόνισε το ελαιόλαδο από τις κουζίνες -Διπλασιάστηκαν οι τιμές σε επίπεδα-ρεκόρ

Ναυάγιο στη Σικελία: Εντοπίστηκε η σορός του Βρετανού μεγιστάνα Μάικ Λιντς και της κόρης του Χάνα – Συνεχίζουν να αγνοούνται 2 άτομα

Αλκιβιάδης Στεφανής: Σκοπός μου είναι να συμβάλλω στη συνέχιση και επαύξηση της παγκόσμιας ακτινοβολίας του Αγίου Όρους