Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Τα Σκόπια τοποθετούν και δεύτερο φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα

Στην ενίσχυση του συρμάτινου φράχτη στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής προχωρούν τα Σκόπια, σε μία προσπάθεια επιβολής αυστηρότερων ελέγχων στη διέλευση προσφύγων από τη χώρα μας.

Ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο, η γειτονική χώρα έχει τοποθετήσει συρμάτινο φράχτη στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής, στη λογική ότι είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα βασικό σημείο, από το οποίο θα γίνεται η διέλευση προσφύγων, ώστε οι αρχές της να ελέγχουν την κατάσταση. Ο φράχτης αυτός έχει επεκταθεί και σε άλλα σημεία της συνοριακής γραμμής μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων, και σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το μήκος του επεκτείνεται στα περίπου 35 χιλιόμετρα.

Το Σάββατο, σκαπτικά μηχανήματα του στρατού των Σκοπίων ξεκίνησαν τις εργασίες για τον καθαρισμό και τη διαμόρφωση του χώρου και ήδη στρατιώτες της χώρας έχουν ανεγείρει έναν παράλληλο φράχτη, σε σημείο της ουδέτερης ζώνης Ειδομένης-Γευγελής, από το οποίο γίνεται η διέλευση προσφύγων.

Την ίδια στιγμή, η γερμανική εφημερίδα Die Welt σε δημοσίευμά της υποστηρίζει πως η εμπιστοσύνη των κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ικανότητα της Ελλάδας να εξασφαλίσει τα σύνορά της με την Τουρκία έχει κλονιστεί, κι έτσι οι Βρυξέλλες θα αναζητήσουν τώρα διμερή βάση με συνοριακή αστυνομία στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση αγωνίζεται εναγωνίως να προστατεύσει τα εξωτερικά της σύνορα. Οι προσπάθειες τώρα επικεντρώνονται στην εξασφάλιση των συνόρων της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, τα οποία στην πραγματικότητα γίνονται τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ», όπως αναφέρει η εφημερίδα.