• Δημοφιλή στο Internet

    Πόσο καλά γνωρίζετε την Ε.Ε.; Κάντε το «βρετανικό» quiz και δείτε!

    • NewsRoom


    Λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες στη Βρετανία για το περιβόητο δημοψήφισμα που θα κρίνει την παραμονή της ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το BBC προσπαθεί να σπηρουνιάσει τα πλευρά των πολιτών με ένα πρωτότυπο quiz για την ίδια την Ε.Ε. και τα κράτη-μέλη της.

    Το Quiz περιλαμβάνει 28 ερωτήσεις που αφορούν και τις  28 χώρες-μέλη. Οι ερωτήσεις -όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και μόνοι σας κάνοντας το Quiz – περιστρέφονται γύρω από θέματα αναγνώρισης μίας χώρας μέσα από την γεωγραφική της απεικόνιση, όπως και αποκωδικοποίησης των διαφορετικών όψεων ευρωπαϊκών νομισμάτων.

    estonia_ztnbj

    On this map of northern Europe, what is the name of the shaded state? 

    Άλλες ερωτήσεις τύπου -«Ποιας χώρας βασιλιάς είναι ο συγκεκριμένος», ή «Ποιας χώρας πρωθυπουργός είναι αυτός», « Τι σημαίνει αυτή η λέξη σε αυτή τη γλώσσα», «Ποια σημαία είναι αυτή», «Τι αντιπροσωπεύει αυτό εθνικά για τη “Χ” χώρα» – προσπαθούν νευραλγικά να εξετάσουν το βαθμό επαγρύπνησης και ενημέρωσης των Ευρωπαίων πολιτών.harris_vnsy2

    This version of the 50-cent euro coin depicts a historical figure once played by Richard Harris. Which country issued it?

    Το μόνο σίγουρο σε όλο αυτό, είναι πως η Βρετανία προσπαθεί μέσα από αυτές τις κινήσεις να περάσει αρκετά μηνύματα και να διαπιστώσει πόσο καλά γνωρίζουν οι πολίτες το οικοδόμημα που ονομάζεται Ε.Ε.

    tulip_01f50Which EU state has the tulip as its official national flower?

    Κάνετε και μόνοι σας το Quiz ΕΔΩ και δείτε πόσο καλά γνωρίζετε την Ε.Ε. και τους Ευρωπαίους εταίρους μας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/skourletis-ischiro-ependitiko-endiaferon-gia-admie-tin-erchomeni-evdomada-i-prokirixi-tou-diagonismou/50337

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/elpe-merisma-otan-omalopiithoun-ta-ikonomika-apotelesmata-tou-omilou/50336



    ΣΧΟΛΙΑ