Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Τα αυτογκόλ του ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξης Τσίπρας

Με ποδοσφαιρικούς όρους αντιμετωπίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την κατάσταση που βιώνει η κυβέρνηση, καθώς παραδέχονται ότι έχουν φάει τουλάχιστον “δυο αυτογκόλ”. Και αναφέρονται στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών και της σύγκρουσης με την Εκκλησία. Υψηλόβαθμοι κομματικοί παράγοντες αναρωτιόνται ποιο είναι το όφελος για τον ΣΥΡΙΖΑ από το διαγωνισμό για τις άδειες και επικαλούνται τις καταιγιστικές επιθέσεις που δέχονται πλέον από τον ΑLPHA και STAR.

Αναφέρονται στους δυο συγκεκριμένους σταθμούς διότι όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν οι πλέον φιλικοί προς την κυβέρνηση, ενώ τώρα βρίσκονται στα χαρακώματα. Φοβούνται, δε, ότι η κατάσταση θα εκτραχυνθεί όταν θα πέσει το μαύρο στους σταθμούς που δεν πήραν άδεια και θα βγουν στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενοι.

Την ίδια στιγμή, η σύγκρουση για το μάθημα των θρησκευτικών και η σκιαμαχία με τον κ. Ιερώνυμο δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα για τον κ. Τσίπρα, καθώς στην υπόθεση αυτή εμφανίζεται “μονά-ζυγά χαμένος”. Με την έννοια ότι βάζει μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας απέναντι, ενώ δεν ικανοποιεί και το δικό του ακροατήριο που βλέπει τον υπουργό Παιδείας να κάνει μεγάλες υποχωρήσεις σε ταυτοτικά ζητήματα αλλά και να αναγορεύει την Εκκλησία σε ισότιμο συνομιλητή για τα ζητήματα της εκπαίδευσης.

Προβληματισμένος ο Αλ. Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός είναι αρκετά προβληματισμένος από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, η οποία αποτυπώνεται σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, αναζητά τις κινήσεις που θα τον βγάλουν από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει (και) από τις υπουργικές γκάφες. Το όπλο που έχει στα χέρια του είναι αποκλειστικά αυτό του ανασχηματισμού, για αυτό και αναζητά τα πρόσωπα εκείνα που θα φρεσκάρουν την εικόνα της κυβέρνησής του και θα στείλουν το μήνυμα της ανανέωσης ή και του restart. Ο κ. Τσίπρας εκμυστηρεύτηκε σε πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του ότι θα ήθελε στον ανασχηματισμό που θα κάνει να τοποθετήσει τουλάχιστον πέντε καινούργια πρόσωπα, όχι απαραιτήτως ηλικιακά νέα, που δεν θα τα ξέρει ο κόσμος και θα προκαλέσουν θετικές συζητήσεις.

Παραδέχεται, δε, στους συνομιλητές του ότι υπάρχει μεγάλο έλλειμμα σε ανθρώπινο δυναμικό που να είναι αποτελεσματικό και να βγάζει τη δουλειά. Κοινώς, δεν θέλει να κάνει έναν ανασχηματισμό εντυπώσεων αλλά να αντικαταστήσει τους (μάλλον πολλούς) αποτυχημένους υπουργούς και υφυπουργούς με πρόσωπα που δεν έχουν ως μόνο διαβατήριο τα κομματικά ένσημα, αλλά θα διαθέτουν επαγγελματική εμπειρία και θα μπορούν να αποδώσουν στους τομείς που θα τους ανατεθούν.

Βεβαίως, πρόσωπα που είναι κοντά στον κ. Τσίπρα, διευκρινίζουν ότι ο πρωθυπουργός θα περιμένει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ (13-16 Οκτωβρίου) προκειμένου να αφουγκραστεί τη βάση του κόμματος και να δει πως διαμορφώνονται οι εσωκομματικές ισορροπίες και μετά θα λάβει τις οριστικές του αποφάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ένας πρώην βουλευτής, ένας αμερικανός πράκτορας και δύο υπάλληλοι της ΕΥΠ στο εδώλιο για την υπόθεση δολοφονίας του Κ.Καραμανλή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυξήσεις στους δικαστικούς έταξε ο Πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

http://www.mononews.gr/nikos-filis-tin-efthini-gia-tin-ekpedefsi-echi-kratos-ekklisia-mpori-na-ekfrazi-tin-apopsi-tis/79989