ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Οι αποκαλύψεις του Τύπου, σχετικά με την “περιστρεφόμενη πόρτα” που έχει στήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με ιδιωτικές εταιρείες και τη διαβόητη “Ομάδα Αλήθειας” της Νέας Δημοκρατίας, αποτελεί καραμπινάτη περίπτωση διαφθοράς, η οποία πρέπει να ελεγχθεί άμεσα από τις αρμόδιες Αρχές», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
«Όπως αποκαλύφθηκε, ένας πολύ μεγάλος αριθμός υπαλλήλων της εταιρείας Blue Skies, μεταξύ των οποίων και ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κ. Κυρανάκης, εργάζονταν σε θέσεις ευθύνης στο κόμμα του κ. Μητσοτάκη. Αυτό συνιστά ευθεία παράβαση του νόμου 3023/2022 περί χρηματοδότησής των κομμάτων, που αναφέρει ρητά ότι “απαγορεύονται κάθε είδους παροχές προς τα κόμματα από νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου”», σημειώνει και προσθέτει: «Και όλα αυτά με ροκάνισμα του δημοσίου χρήματος από πρόσωπα που κάθε μέρα “σταυρώνουν” τους “κρατιστές” πολιτικούς τους αντιπάλους και τους “τεμπέληδες δημοσίους υπαλλήλους”».
«Για τον άθλιο αυτό μηχανισμό λάσπης και προπαγάνδας, που τρέφεται αποκλειστικά και μόνο με τα χρήματα του ελληνικού λαού, ευθύνεται προσωπικά ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης. Γι’ αυτό και οφείλει να λογοδοτήσει άμεσα», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Διαβάστε επίσης:
Θεοδωρικάκος: Η κυβέρνηση με την πολιτική της στηρίζει την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή
Τζέι Ντι Βανς: Οι σχέσεις ΗΠΑ-Ινδίας θα διαμορφώσουν τον 21ο αιώνα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κάγια Κάλας: Η Ρωσία προσπάθησε «να κερδίσει χρόνο» με την πασχαλινή εκεχειρία
- Β. Κικίλιας: Τα Λιμενικά Ταμεία θα αυξήσουν τα έσοδα τους
- Το ξενοδοχείο της «Λάμψης» δανείζεται 300 εκατομμύρια δολάρια για να ικανοποιήσει τους φαν του τρόμου
- Reuters: Η Κομισιόν εξετάζει νομικές επιλογές για να σπάσει τα συμβόλαια για το ρωσικό φυσικό αέριο
