Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Κατόπιν εορτής η ανακοίνωση για το κλείσιμο της ΖΑΜΑΝ

Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας

Λίγες μέρες αφότου ο Πρωθυπουργός επέστρεψε από το ταξίδι του στη Σμύρνη και αφού υπεγράφει συμφωνία συνεργασίας με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, το ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκε την Zaman και το κλείσιμο της – μια απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης που προκάλεσε ορυμαγδό σχολίων καθώς παραβιάζεται η ελευθερία του τύπου – και αποφάσισε να καταγγείλει τον Ερντογάν για το κλείσιμο της τουρκικής εφημερίδας αποδεικνύοντας την ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζει θέματα που άπτονται των εθνικών συμφερόντων.

Η συμφωνία συνεργασίας του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας Anadolu, από ελληνικής πλευράς υπεγράφη από τον γενικό γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσο.

«Θα εντείνουμε τη συνεργασία μας με τους τουρκικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς και τα πρακτορεία ειδήσεων» είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση της Zaman:

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το αίτημα που κατατέθηκε προχθές από τον Τούρκο πρωθυπουργό στην τουρκική Εθνοσυνέλευση για την άρση της βουλευτικής ασυλίας των δύο Συμπροέδρων και τριών βουλευτών του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP). Η κίνηση αυτή γίνεται μόλις λίγες μέρες μετά την ενέργεια της τουρκικής κυβέρνησης να θέσει υπό κρατικό έλεγχο την αντιπολιτευόμενη και πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα Ζαμάν και το πρακτορείο ειδήσεων Cihan (Τζιχάν).

Οι πολιτικές διώξεις κατά των προοδευτικών, δημοκρατικών δυνάμεων, που κορυφώνονται με την απόπειρα ποινικοποίησης της τρίτης κοινοβουλευτικής δύναμης της χώρας, καθώς και η καταστολή της ελευθερίας του τύπου, εκτροχιάζουν τη δημοκρατία στην Τουρκία. Σε συνδυασμό με τη βίαιη καταστολή στα νοτιοανατολικά, πλήττουν θανάσιμα προσπάθειες- που στηρίζει απόλυτα ο ΣΥΡΙΖΑ- για επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών και για την ειρηνική διεκδίκηση δημοκρατικών δικαιωμάτων στην Τουρκία.