ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι συμφωνίες της χώρας με τους θεσμούς πρέπει να τηρούνται, δήλωσε την Παρασκευή, για το ζήτημα της μείωσης των συντάξεων, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιάννης Στουρνάρας.
Μιλώντας σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο διοικητής της ΤτΕ ρωτήθηκε για το ζήτημα, με αφορμή την αρνητική στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (όπως εκφράστηκε και χθες ακόμη από τον εκπρόσωπό του Τζέρι Ράις) απέναντι στην πρόθεση της κυβέρνησης να μην εφαρμοστεί το ψηφισμένο μέτρο της περικοπής των συντάξεων.
Ο κ. Στουρνάρας απάντησε ότι «αν και με αυτά τα πράγματα δεν μπορούμε να παίζουμε, οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται», θέση την οποία είχε εκφράσει και πάλι πρόσφατα σε συνέντευξή του.
Το ζήτημα της μη εφαρμογής του ψηφισμένου μέτρου της περικοπής των συντάξεων αναμένεται να ξεκαθαρίσει τον Νοέμβριο ή στο Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου, όπου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βελτιώνεται το κλίμα για την Ελλάδα, υπ’ αριθμόν ένα εμπόδιο για τις ξένες επενδύσεις η φορολογία
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χωρίς αποζημίωση η απομάκρυνση της Νέλλης Τζάκου – Νόμιμες οι συναλλαγές κατά τον Παπαευαγγέλου
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Oι περιπέτειες του εφοπλιστή Γ. Οικονόμου. Τα δικαστικά έξοδα, οι αιτιάσεις των μετόχων και η Kalani
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σύμπραξη ΔΥΠΑ και Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδος για την ενίσχυση της απασχόλησης
- Τέμπη: Το Πανεπιστήμιο της Γάνδης εκθέτει ξανά τον ΕΟΔΑΣΑΑΜ – «Τα έλαια σιλικόνης καίγονται»
- Αριελ Κωνσταντινίδη: Αποκαλύψεις για την εγκυμοσύνη στα 53 της και για τον… πατέρα που θα ήθελε για το παιδί
- ΔΥΠΑ: Προσθήκη αξιολογημένων προγραμμάτων κατάρτισης για τη νέα δράση κατάρτισης ανέργων
