• Πολιτική

    Στο Παίδων «Αγία Σοφία» ο Μητσοτάκης: Αποτελεί υπόδειγμα συνεργασίας Δημόσιου – Ιδιωτικού τομέα

    • NewsRoom


    Το νοσοκομείο Παίδων, «Αγία Σοφία» επισκέφθηκε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τον υφυπουργό Μάριο Θεμιστοκλέους.

    Η επίσκεψη του πρωθυπουργού, στο Παίδων, εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος βελτίωσης των υποδομών και των παροχών προς τους ασθενείς στο χώρο της Υγείας, με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

    Ο πρωθυπουργός, ενημερώθηκε μεταξύ άλλων και για την ανακαίνιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου, χαρακτηρίζοντας το νοσοκομείο ως υπόδειγμα «του πώς μπορεί να συνεργαστεί το δημόσιο με τον ιδιωτικό τομέα».

    «Χωρίς να κρύβουμε τα προβλήματα που κληρονομήσαμε, έχουμε στρατηγικό σχέδιο 3ετιας που θα μας επιτρέψει παρεμβάσεις στις υποδομές και να αξιοποιήσουμε ιδιωτικές χορηγίες» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

    «Η χώρα χρειάζεται μεγάλες ευεργεσίες που θα συνδράμουν τους δημόσιους πόρους για να προσφέρουμε στους πολίτες τις υπηρεσίες που τους αξίζουν» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Στο πλαίσιο αυτό υπενθύμισε ότι «αποτέλεσμα χορηγίας είναι και το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο που κατασκευάζεται στη Θεσσαλονίκη και θα είναι έτοιμο καλώς εχόντων των πραγμάτων το 2027».

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε, ακόμα, ότι «συζητήσαμε και για τις ελλείψεις προσωπικού» προσθέτοντας πως «κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε ώστε οι σύγχρονες υποδομές να πλαισιώνονται από το απαραίτητο προσωπικό για να λειτουργούν όπως πρέπει».

    «Συγχαρητήρια σε όλο το προσωπικό γιατί παρά τις δυσκολίες οι γονείς ξέρουν ότι το ΕΣΥ για τα παιδιατρικά περιστατικά παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

    Διαβάστε επίσης:

    Metlen: Πού θα διατεθούν τα €750 εκατ. από το πράσινο ομόλογο

    ΑΝΜΕΖ: Στις 28 Οκτωβρίου η Γενική Συνέλευση για την πώληση των δύο ακτοπλοϊκών πλοίων

    «Καμπανάκι» από Fitch για το κλίμα: Αυξήθηκαν οι παγκόσμιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα – mononewsTV



    ΣΧΟΛΙΑ