ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Ντουμπάι) θα πραγματοποιήσει αύριο Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου θα συναντήσει τον υπουργό Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας της χώρας Σεΐχη Abdullah bin Zayed Al Nahyan, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών, μετά το πέρας των οποίων θα λάβει χώρα κατ’ ιδίαν δείπνο εργασίας των δύο υπουργών Εξωτερικών.
Οι συζητήσεις αναμένεται να καλύψουν κυρίως την περαιτέρω ενδυνάμωση των στρατηγικών σχέσεων των δύο χωρών και της συνεργασίας τους σε ευρύ φάσμα τομέων, καθώς και σε διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και την Ανατολική Μεσόγειο.
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών πραγματοποίησε διμερή επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επίσης τον Ιούνιο του 2022 και τον Ιούνιο του 2021.
Διαβάστε επίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βρετανία: Αυτοκίνητο «μπούκαρε» σε γήπεδο και παρέσυρε δύο παιδιά – Νεκρό ένα 10χρονο κορίτσι
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Το ΕΛΚ υιοθέτησε την πρόταση του πρωθυπουργού για την Ευρωπαϊκή Άμυνα
- Σταϊκούρας προς ΣΥΡΙΖΑ: Δεν δικαιούστε να κουνάτε το δάκτυλο – Η οδηγία για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων υπάρχει από το 2016
- Γεραπετρίτης: Μας κατηγορείτε για συγκάλυψη και επικαλείστε τα πορίσματα που εμείς προκαλέσαμε
