• Top Stories

    Στην Αθήνα, προσκεκλημένη του ΣΥΡΙΖΑ, η τέως πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Κίρχνερ

    Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ

    Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ


    Στην Αθήνα θα βρίσκεται το τριήμερο 6-9 Μαϊου η τέως Πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ, ύστερα από πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης της κα Κίρχνερ στην Αθήνα, που ανακοίνωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του ο ΣΥΡΙΖΑ, η τέως πρόεδρος της Αργεντινής την Κυριακή 7 Μαΐου 2017, στις 11.00, θα ξεναγηθεί στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων Ελαιώνα.

    Στη 13.00 θα ακολουθήσει σύντομη ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης και, στις 14.15, στον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

    Στις 20.30 θα παρακαθίσει σε δείπνο με αντιπροσωπεία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ

    Στο πλαίσιο της επίσκεψης, θα έχει συναντήσεις με θεσμικούς και πολιτικούς εκπροσώπους της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ που θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

    Το απόγευμα της Δευτέρας στις 7.00 μμ, η κ. Κίρχνερ θα είναι η ομιλήτρια σε εκδήλωση με θέμα «Κρίση της δημοκρατίας και αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη: Η εμπειρία της Λατινικής Αμερικής». Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Μουσικής (αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Megaron Plus».

    Η Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ (Cristina Elisabet Fernández de Kirchner) υπηρέτησε ως πρόεδρος της Αργεντινής από το 2007 ως το 2015, διαδεχόμενη τον αποβιώσαντα σύζυγό της Νέστορ Κίρχνερ στην ηγεσία της χώρας. Είναι η δεύτερη γυναίκα Πρόεδρος της Αργεντινής και η πρώτη εκλεγμένη. Ανέλαβε καθήκοντα στις 10 Δεκεμβρίου του 2007, ενώ το 2011 επανεξελέγη για δεύτερη φορά στο ίδιο αξίωμα.

    Κατά τη δεύτερη θητεία της εισήγαγε νομισματικούς ελέγχους στην οικονομία της Αργεντινής, ενώ κατηγορήθηκε από τη Δικαιοσύνη για μια σειρά από οικονομικά σκάνδαλα, χωρίς να καταδικαστεί.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Β. Σόιμπλε: «Η Ελλάδα εξελίσσεται καλύτερα από ότι πριν από ένα ή δύο χρόνια»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κυριάκος Μητσοτάκης στα νέα στελέχη της ΝΔ: «Δεν δέχομαι καμία απολύτως έκπτωση στην αξιοκρατία» (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το Μαξίμου επιτίθεται στον Μητσοτάκη: Είτε είναι αδαής, είτε ψεύτης



    ΣΧΟΛΙΑ