Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

ΣτΕ: «Όχι» στο αίτημα Λαφαζάνη για τον τηλεοπτικό χρόνο ενόψει Ευρωεκλογών

Λαφαζάνης

Παναγιώτης Λαφαζάνης, επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ)

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η προσφυγή του Παναγιώτη Λαφαζάνη για το κόμμα «Λαϊκή Ενότητα» (ΛΑ.Ε.) για την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου εν όψει των Ευρωεκλογών.

Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ απέρριψε την αίτηση για αναστολή κοινής υπουργικής απόφασης, η οποία καθόριζε τους όρους, τις προϋποθέσεις και το χρόνο προβολής των πολιτικών κομμάτων από τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς κατά την προεκλογική περίοδο.

Η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση πλέον έχει αντικατασταθεί από μία νέα (την υπ΄ αριθμ. 1290/2019) και για αυτό το λόγο, οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι η αίτηση του ΛΑΕ δεν είχε αντικείμενο.

Η «Λαϊκή Ενότητα» υποστήριζε ότι η κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου είναι αντισυνταγματική, παράνομη, αυθαίρετη και μεροληπτική.

Κατά τους συμβούλους Επικρατείας, με τη νέα κοινή υπουργική απόφαση χορηγείται στη ΛΑ.Ε. τηλεοπτικός χρόνος αξίας περίπου 60.500 ευρώ.