ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τον προκάτοχό του, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ευχαρίστησε για την υποδοχή και την ενημέρωση, ο νέος υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, στις πρώτες δηλώσεις του.
Όπως ανέφερε, παρότι η οικονομία κάνει «χαμηλές πτήσεις» και οι βόμβες με το φιτίλι αναμμένο είναι υπαρκτές, «δεν θα μηδενίσει το έργο των προκατόχων του» καθώς τόνισε ότι «δεν ωφελεί τη χώρα και τους πολίτες».
«Θα κρατήσουμε τα όποια θετικά έγιναν και θα οικοδομήσουμε σ΄αυτά. Θα διορθώσουμε σφάλματα και παραλείψεις και θα επιδιώξουμε συναινέσεις. Θα αξιοποιήσουμε το πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό του υπουργείου, πέρα και πάνω από ιδεολογικές αφετηρίες, τους καλώ να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Εμείς με τη στρατηγική και τις πολιτικές μας θα επιδιώξουμε να περιορίσουμε τις αβεβαιότητες, να προσελκύσουμε επενδύσεις, να δημιουργήσουμε πολλές και καλές δουλειές. Θα προχωρήσουμε στην ελάφρυνση της φορολογικής επιβάρυνσης», τόνισε ο νέος υπουργός Οικονομικών.
«Σταθερή στόχευση αποτελεί η κοινωνική συνοχή. Ζητώ απόλυτη συνοχή, ταχύτητα, σεμνότητα και αποφασιστικότητα. Να συμβάλλουμε στην ισχυροποίηση της Οικονομίας για την ισχυρή και αξιοπρεπή Ελλάδα», είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ρεκόρ πληρωμών το 2025 για τα Σχέδια Βελτίωσης στον Πρωτογενή Τομέα – Nέα επενδυτικά προγράμματα άνω των €500 εκατ.
- Το Βρετανικό Μουσείο δανείζει ελληνικές αρχαιότητες – Το μοντέλο να ισχύσει και για τα Γλυπτά λέει ο διευθυντής του
- ΟΤΕ: Αγόρασε 299.589 μετοχές μέση τιμής κτήσης 16,895 ευρώ
- Αδειάζει η κλεψύδρα για το πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας της ΔΥΠΑ – 40.000 θέσεις έχουν ήδη καλυφθεί