ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι μέχρι το τέλος του έτους θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Αττικής 900-950 νέα λεωφορεία, ενώ εντός του πλαισίου θα κινηθεί και η ανανέωση του στόλου που έχει προγραμματιστεί για τη Θεσαλονίκη , επανέλαβε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, γνωστοποίησε πως μόλις προχθές το ελεγκτικό συνέδριο ενέκρινε δύο συμβάσεις, στις οποίες ιδιώτες και συγκεκριμένα έξι ΚΤΕΛ και δύο τουριστικά γραφεία αναλαμβάνουν την κυκλοφορία 211 νέων λεωφορείων, το αργότερο σε εννέα μήνες στην Ανατολική και στη Δυτική Αττική, ενώ στους δρόμους της πρωτεύουσας αναμένονται άλλα 300 λεωφορεία φυσικού αερίου.
Σχετικά με την εισιτηριοδιαφυγή, ανέφερε ότι αυξάνεται ο αριθμός των ελεγκτών, σημειώνοντας ότι σκοπός είναι κάθε μήνα, όσο μεγαλύτερη εισπραξιμότητα υπάρχει στον ΟΣΥ από τους ελέγχους, να υπάρχουν ανακοινώσεις που θα λένε πως θα επιστρέφουν τα χρήματα αυτά στη βελτίωση των μέσων μεταφοράς προς όφελος των πολιτών.
Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι είναι σε εξέλιξη το έργο εκσυγχρονισμού 14 συρμών της γραμμής 1 του Μετρό – πρώην ΗΣΑΠ. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2025.
Για τους συρμούς που δεν έχουν κλιματιστικό, τόνισε ότι είναι η πρώτη προτεραιότητα να βρεθούν οι πόροι ύψους 39 εκατ. ευρώ ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ακόμα ότι είναι προσωπική δέσμευση του ίδιου και του πρωθυπουργού να βρεθούν τα 59 εκατομμύρια που απαιτούνται για τη συντήρηση και καλή λειτουργία των ανελκυστήρων στους σταθμούς του μετρό.
Διαβάστε επίσης
Αεροδρόμιο Αθηνών: Αυξήθηκε κατά 16% η κίνηση το α΄εξάμηνο – Ανοδική πορεία και τον Ιούνιο
Νίκη Κεραμέως: Fake news η εξαήμερη εργασία – Δεν αλλάζει το πενθήμερο στην Ελλάδα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άδωνις, ο «Ρομπέν των ασθενών»: Ασχολείται με τα προβλήματα και τα λύνει – Αρθρο παρέμβαση
- Προμηθευτές: Να πληρώνει ο ΔΕΔΔΗΕ τις παραπάνω απώλειες δικτύου- Στο 18% το 2022, επιπλέον 200 εκ. χαράτσι
- Θετικά υποδέχτηκαν οι Αγορές τον νέο ένοικο του Λευκού Οίκου, αλλά ο πλανήτης αγωνιά
- Οινοποιία Τσάνταλη: Από τα σαλόνια του Κρεμλίνου στην πτώχευση