Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Στα άκρα στο ΣΥΡΙΖΑ: Τη διαγραφή Κασσελάκη ζητά η Γεροβασίλη

H Όλγα Γεροβασίλη και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης στο βήμα, κατά τη διάρκεια της τέταρτης μέρας των εργασιών του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ

H Όλγα Γεροβασίλη και ο Στέφανος Κασσελάκης (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ)

Στα άκρα είναι πλέον η κόντρα στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ζήτημα διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη έθεσε η Όλγα Γεροβασίλη, ζητώντας παράλληλα την άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής, μετά το εξώδικο που απέστειλε ο έκπτωτος πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαρροή του πόθεν έσχες του.

Παράλληλα, η Θεοδώρα Τζάκρη κατέθεσε το αίτημα Κασσελάκη για την παραίτηση της Ράνιας Σβίγγου μετά τη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες στον Τύπο.

Η κα Τζάκρη καταγγέλλει την κα Σβιγκου για διαρροή των εκτυπωμένων αρχείων του πόθεν έσχες Κασσελακη και ζητά να αποφασίσει σήμερα η ΠΓ πού θα διεξαχθεί το συνέδριο και να διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει καρέκλα για κάθε συνεδρο που θελήσει να παρευρεθεί διά ζώσης.

Σημειώνεται πως νωρίτερα για τον ίδιο λόγο είχε δημοσιποιηθεί η απαίτηση του Στέφανου Κασσελάκη να παραιτηθεί η Ράνια Σβίγκου, με δήλωση του κ. Καπνισάκη.

Σε δήλωσή του ο διευθυντής του Γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, Μανώλης Καπνισάκης, χαρακτηρίζει ως απαράδεκτο και καταδικαστέο το γεγονός ότι το προεδρείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ παραβίασε τα προσωπικά δεδομένα του Στέφανου Κασσελάκη, δημοσιοποιώντας πληροφορίες σχετικά με το πόθεν έσχες του.

Γεροβασίλη εναντίον Τζάκρη: Στο πώς απαντάμε στο εξώδικο, η προσωπική μου γνώμη είναι με διαγραφή

Από την πλευρά της, η Όλγα Γεροβασίλη επιμένει ότι ο τρόπος να απαντηθεί το εξώδικο Κασσελάκη είναι η διαγραφή.

«Έχει δίκαιο η Θεοδώρα. Έθεσα αρχικά το ερώτημα αν είχε την έγκριση του Στέφανου Κασσελάκη όταν έφερε το φάκελο στην Κεντρική Επιτροπή, με δεδομένο ότι δεν είχε πουθενά τη δική του υπογραφή. Σήμερα έχουμε ένα εξώδικο το οποίο υπογράφει ως πρόεδρος του κόμματος και πιο μέσα λέει ότι κατέθεσε υποψηφιότητα. Άρα, είναι υποψήφιος», ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη .

Σύμφωνα με την κυρία Γεροβασίλη, «το εξώδικο απευθύνεται στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, τα οποία οφείλουν να το παραλάβουν το κόμμα και να υπάρξει έκτακτη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής. «Στο πως απαντάμε σε αυτό, η προσωπική μου άποψη είναι με διαγραφή», τόνισε η κυρία Γεροβασίλη.

Η ίδια δήλωσε πως ο «κύριος Κασσελάκης έδειξε για άλλη μια φορά ότι φοβάται την προσφυγή στη βάση και εξωθεί την κατάσταση στα άκρα με την πρωτοφανή κίνηση να αποστείλει εξώδικο ως πρώην πρόεδρος κόμματος, του οποίου επιθυμεί να ηγηθεί. Να απειλεί με προσφυγή όλο το κόμμα. Στα μεταπολιτευτικά χρόνια είναι πρωτοφανές να στείλει εισαγγελέα στο κόμμα του οποίου θέλει να ηγηθεί» σημείωσε.

«Με την εκτίμηση μου ότι ο ίδιος θέλει να τορπιλίσει το κλίμα λόγω του φόβου του να προσφύγει στη βάση, απορώ γιατί δεν έστειλε εξώδικο στην εφημερίδα, αλλά σε ΠΓ και ΚΕ και προκάλεσε τη Θεοδώρα Τζάκρη να απαντήσει πάνω σε αυτό είπε ότι «δεν απαντώ», κατέληξε η κυρία Γεροβασίλη.

Την ίδια ώρα, πηγές των «87» σημειώνουν ότι η Κεντρική Επιτροπή είχε θέσει ως προϋπόθεση τον σεβασμό των συλλογικών οργάνων. Αντίθετα, ο κ. Κασσελάκης έστειλε εξώδικο στα συλλογικά όργανα του κόμματος και μάλιστα υπογράφοντας ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Παππάς ζήτησε διευκρινίσεις από την  Θεοδώρα Τζάκρη

Από την πλευρά του, ο Νίκος Παππάς, που είναι πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε την Θεοδώρα Τζάκρη να διευκρινίσει τι εννοούσε όταν έλεγε στην Κεντρική Επιτροπή «δεν σας αναγνωρίζω» και «οι δρόμοι μας χωρίζουν εδώ οργανωτικά», με τη γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να του απαντά ότι «επρόκειτο για σχήμα λόγου»

Τι λένε οι «87»

Την ίδια ώρα, πηγές των «87» σημειώνουν ότι η Κεντρική Επιτροπή είχε θέσει ως προϋπόθεση τον σεβασμό των συλλογικών οργάνων. Αντίθετα, ο κ. Κασελάκης έστειλε εξώδικο στα συλλογικά όργανα του κόμματος και μάλιστα υπογράφοντας ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατερίνα Νοτοπούλου: Ζητάει απόρριψη υποψηφιότητας και διαγραφή για τον Στέφανο Κασσελάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την παρέμβασή της, η Κατερίνα Νοτοπούλου ζήτησε έκτακτη σύγκληση της Κ.Ε για απόρριψη της υποψηφιότητας του Κασσελάκη, καθώς όπως υποστήριξε « εντείνει το κλίμα διάλυσης και σύγκρουσης », ενώ τον κατηγόρησε ότι « δεν σέβεται τις καταστατικές αρχές και αποφάσεις ».

Επίσης, η Κατερίνα Νοτοπούλου ζήτησε την παραπομπή του Στέφανου Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας με αίτημα διαγραφής.

Κώστας Ζαχαριάδης: Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον Στέφανο Κασσελάκη να διαλύσει το ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του, ο Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε πως « δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον Στέφανο Κασσελάκη να διαλύσει το ΣΥΡΙΖΑ» , σχολιάζοντας ότι « ποτέ κανείς δεν έχει στείλει εξώδικο σε κόμμα που θέλει να ηγηθεί».

Γιάννης Ραγκούσης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος: Ζητούν να συγκληθεί η Κ.Ε

Ο Γιάννης Ραγκούσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε και αυτός να συγκληθεί η Κ.Ε. γιατί « η ποινικοποίηση της κομματικής ζωής εκφεύγει της αρμοδιότητας της Π.Γ. ».

«Οι ευθύνες για την ανοχή, που ο τραμπισμός αλά Γκρέκα και η ποινικοποίηση της κομματικής ζωής έφτασε σήμερα σε αυτό το επίπεδο, ανήκουν αποκλειστικά στον Στέφανο Κασσελάκη και τους υποστηρικτές του» τόνισε.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η Κ.Ε. είχε βάλει ως προϋπόθεση τον σεβασμό των συλλογικών οργάνων, υπογραμμίζοντας ότι απεστάλη από τον Στέφανο Κασσελάκη εξώδικο στα συλλογικά όργανα και μάλιστα, με την ιδιότητα του προέδρου. Ζήτησε, και αυτός, να συγκληθεί η Κ.Ε. και να αποφασίσει τα περαιτέρω.

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Κασσελάκης: Έστειλε εξώδικο στην Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Τι αναφέρει

Στέφανος Κασσελάκης: Να παραιτηθεί η Ράνια Σβίγκου για τη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες μου

Δούκας σε Γερουλάνο: Θα σε στήριζα, αν ήσουν στον β’ γύρο