• Πολιτική

    Προς τα 10 ευρώ/μεγαβατώρα το έκτακτο τέλος στους ηλεκτροπαραγωγούς

    • NewsRoom
    Θεόδωρος Σκυλακάκης, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

    Θεόδωρος Σκυλακάκης, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας


    Στα 10 ευρώ η μεγαβατώρα αναμένεται να διαμορφωθεί ο έκτακτος φόρος στους ηλεκτροπαραγωγούς, ο οποίος θα κατατεθεί από το ΥΠΕΝ υπό μορφή τροπολογίας στο νομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών για την αναδιάταξη του Υπερταμείου που συζητείται στις επιτροπές της Βουλής.

    Κάτι τέτοιο σημαίνει πως το συνολικό ποσό, με βάση τα στοιχεία του Ιουλίου, αναμένεται πως θα φτάσει για τον συγκεκριμένο μήνα στα 48 εκατ. ευρώ. Το έκτακτο τέλος αναμένεται δε πως θα μπορεί να διαρκέσει από 1 μέχρι και 3 μήνες, ανάλογα με την πορεία της αγοράς και τη στάση των προμηθευτών τόσο απέναντι στα νοικοκυριά όσο και στις επιχειρήσεις, στις οποίες απευθύνονται τα επαγγελματικά τιμολόγια.

    Αυτό που θα παραμείνει μετά να διευκρινιστεί αφορά την επιδότηση που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση για τους καταναλωτές, μετά και τις εκπτώσεις των παρόχων. Ήδη άλλωστε η Protergia έχει ανακοινώσει πως δεν θα προχωρήσει σε αύξηση του τιμολογίου της, ενώ αναμένεται η ανακοίνωση της ΔΕΗ, η οποία είχε προχωρήσει σε μεγάλες εκπτώσεις τους προηγούμενους δύο μήνες.

    Στην κυβέρνηση εξετάζονται διάφορα σενάρια, αναμένοντας τις ανακοινώσεις των παρόχων, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν την Πέμπτη 1η Αύγουστου.

    Διαβάστε επίσης

    Κωστής Χατζηδάκης: Η ΕΤΑΔ πρέπει να μπει σε μια σειρά, να υπάρξει τάξη

    Παύλος Μαρινάκης: Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο για τη μείωση του κόστους ζωής – Τα νοικοκυριά ενισχύονται για τις αυξήσεις στο ρεύμα

    Σκυλακάκης: Στις 2 Αυγούστου το ύψος της επιδότησης στο ρεύμα – Μεγάλες απώλειες στην κατανάλωση νερού



    ΣΧΟΛΙΑ