ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι στο συνέδριο που θα οργανώσει το κόμμα του, δεν θα γίνει για να αποφασιστεί αν θα διαλυθεί ή όχι, αλλά θα έχει τη μορφή της επανεκκίνησης, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία.
«Δεν θα κάνουμε συνέδριο για να αποφασίσουμε αν θα διαλυθούμε ή όχι. Για επανεκκίνηση θα γίνει. Προφανώς και θα τεθεί θέμα ηγεσίας. Ανοικτό να μην είμαι υποψήφιος για πρόεδρος. Έχω πει ότι έχω τη βασική ευθύνη», τόνισε χαρακτηριστικά.
Σε ερώτηση για τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο και τις επόμενες κινήσεις του, δήλωσε ότι «ο κ. Καμμένος έχει κάθε μήνα άλλη άποψη» και πρόσθεσε ότι «αυτό που έχει σημασία είναι το τι θα κάνει ο Τσίπρας. Ο σχεδιασμός του κ. Τσίπρα πιστεύω πως είναι να πάει σε εκλογές τον Μάιο».
Μιλώντας για τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας-Σκοπίων για το όνομα της γειτονικής χώρας, ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε ότι «πρέπει να δούμε τι θα κάνουν οι Σκοπιανοί».
«Έχω πει ότι πρέπει να δοθεί μία λύση. Δεν είναι η καλύτερη συμφωνία, αλλά ήμασταν από παντού πιεσμένοι. Εμείς θα αποφασίσουμε στη λογική λύσης του προβλήματος, για να μην περάσει στις επόμενες γενεές. Πρέπει να λυθεί το πρόβλημα. Δεν ξέρω αν θα λυθεί από αυτή τη βουλή. Ίσως ο κ. Τσίπρας να επιλέξει λύση από την επόμενη βουλή. Να έχει πρόσφατη νομιμοποίηση. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε δίλημμα. Ακόμα και αν περάσει η συμφωνία στη Βουλή, την επόμενη μέρα δεν θα έχει πλειοψηφία η κυβέρνηση, με την αποχώρηση των ΑΝΕΛ. Έχω πει, ότι το Ποτάμι δεν θα είναι αυτό που θα καλύψει το κενό».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με τον Οικονομικό Επίτροπο της ΕΕ, Πιέρ Μοσκοβισί και τα υψηλά πλεονάσματα που έχει αναλάβει να παρουσιάζει η Ελλάδα στον ισολογισμό της: «Μου είπε ότι τα πέντε χρόνια είναι εξασφαλισμένα. Μετά θα είμαστε αρκετά μεγάλοι για να ξαναδούμε κάποια πράγματα».
Απαντώντας σε ερώτηση για τα μελλοντικά σχέδια του Ποταμιού και την ενδεχόμενη συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση, τόνισε ότι «το Ποτάμι δεν θέλει να υπάρχει ακυβερνησία. Έχουμε επτά συγκεκριμένα ζητήματα και με αυτά θα προσέλθουμε στη συζήτηση και έτσι θα στηρίξουμε είτε με ανοχή είτε με συμμετοχή στην κυβέρνηση».