«Η γνώμη μου είναι ότι το καλύτερο που έχει να κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης σε αυτά που λέει δημόσια, τουλάχιστον σε σχέση με αυτά που πιστεύει, είναι να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και σε περίπτωση που δεν γίνει αυτό, νομίζω ότι πρέπει να γίνει μια μεγάλη συζήτηση στα όργανα του κόμματος, κυρίως στην Κεντρική Επιτροπή, που είναι υπεύθυνη για το πώς θα δρομολογηθούν άλλου είδους πράξεις. Έχουμε χρέος να το κάνουμε», δήλωσε ξεκάθαρα ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπρίτζης .

Παράλληλα, έκανε λόγο για  μια συνεχή απαξίωση και του κόμματος και των στελεχών του και της πολιτικής ζωής.».

«Δεν είναι θέμα “τυφώνα” που χτυπάει το κόμμα. Ο τυφώνας έχει χτυπήσει την ελληνική κοινωνία. Σήμερα, παραδείγματος χάριν, ένα από τα ζητήματα που έπρεπε να αναδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν αναδεικνύει είναι οι απίστευτες αυξήσεις των φαρμάκων για όλους. Χθες ήταν τα κέρδη 8 δισεκατομμυρίων για τις ελάχιστες τράπεζες που έχουμε στη χώρα», επισήμανε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Ο πρώην υπουργός παρατήρησε πως «εδώ και ένα χρόνο λοιπόν, δεν πυροβολεί κανείς την ηγεσία, τα στελέχη, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν απομείνει στο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και η ομάδα που αυτή τη στιγμή αν θέλετε ξενίζει των “87” η κριτική και όχι μόνο στον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, στήριξε το Στέφανο τον Κασσελάκη και τον ψήφισε, στην συντριπτική τους πλειοψηφία. Άρα δεν έχουν τρελαθεί όλοι ξαφνικά να ξυπνήσουν ένα πρωί και να πυροβολούν τον Στέφανο Κασσελάκη.

Αυτοί που έμειναν και από τους 87 και από άλλους που αμφισβητούν σήμερα τον Στέφανο Κασσελάκη τον στήριξαν, τον ψήφισαν. Να μη σας πω ότι ο μόνος που δεν τον ψήφισε γιατί απείχα από τη διαδικασία, γιατί δεν πήγαμε σε συνέδριο, αλλά πήγαμε σε μία πολιτική εκλογή προέδρου, ήμουν εγώ».

Συνέχισε λέγοντας ότι: «Αυτό που ζούμε στον ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι πρωτοφανές. Δεν υπάρχει ξανά ηγεσία, όχι μόνο στην Αριστερά, στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και σε κανένα κόμμα του προοδευτικού κόσμου, αλλά και σε κανένα κόμμα του δημοκρατικού κόσμου, ένα δημοκρατικό κόμμα που τα πάντα να τα προσαρμόζει σε μια άλλη αξιακή λογική, σε έναν άλλο κώδικα αξιών, όπου αυτό που έχουμε.

Εδώ λοιπόν, εδώ θα σας πω. Φτάσαμε λοιπόν στις ευρωεκλογές με απενεργοποιημένο το σύνολο του στελεχιακού δυναμικού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με μία μια τακτική προσωποκεντρική που δεν είχε στον πυρήνα του πολιτικά ζητήματα, αλλά είχε μία επικοινωνιακή τακτική προσαρμοσμένο στο lifestyle. Παραδείγματος χάριν εμένα, δεν μου ζητήθηκε ποτέ τίποτα πολιτικό.

Ο κ. Κασσελάκης νομίζω με την πρακτική του και την τακτική του απαξιώνει και τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς έχει τεράστια ελλείμματα πολιτικού περιεχομένου».

Επίσης ο κ. Σπίρτζης δήλωσε πως: «Ο Παύλος Πολάκης είναι ο άνθρωπος που πρότεινε τον Στέφανο Κασσελάκη να είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας που στη συνέχεια τον στήριξε και ήταν και συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη.

Νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό πλέον το αναγνωρίζουν όλοι. Έχετε ξαναδεί εσείς σε κόμμα να χρησιμοποιείται η κεντρική σελίδα του κόμματος για να δημιουργείται μια φράξια ή μια τάση υποστηρικτών του Στέφανου Κασελάκη;

Έχετε ξαναδεί πρόεδρο κόμματος να βγαίνει μεταμεσονύχτια και να στοχοποιεί τα στελέχη του, ή να κάνει αναρτήσεις από την άλλη άκρη του κόσμου για να λέει καταγγελίες για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για μαύρα χρήματα και να τις παίρνει μετά πίσω;

Έχετε ξαναδεί να μετασχηματίζεται ένα κόμμα, σε κόμμα των τρολ, επώνυμων και ανώνυμων, με υβριστές σε όλους μας»;

Τέλος, ως προς τις εσωκομματικές εξελίξεις, επισήμανε πως: «Δεν είναι θέμα σύμπλευσης μιας ή άλλης οπτικής μέσα στο κόμμα. Εδώ έχουμε ένα πρόβλημα ως χώρος. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ρευστοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πέρα από το ποσοστό που έχει καταγραφεί στις ευρωεκλογές.

Κατά την άποψή μου, σε αντίθεση με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής και την άποψη του ίδιου του Στέφανου Κασσελάκης, είναι μια πολύ βαριά ήττα όταν η Νέα Δημοκρατία έχει τόσο μεγάλη κυβερνητική φθορά που καταγράφηκε στις ευρωεκλογές. Κανονικά η χώρα έπρεπε να έχει πάει για αλλαγή σελίδας κυβερνητικής.

Αυτό που εγώ έχω προτείνει και το προτείνω με πολύ μεγάλη ένταση πλέον για το τι γίνεται γενικότερα στην αντιπολίτευση, είναι ότι πρέπει να υπάρχει συνεργασία του δημοκρατικού και προοδευτικού κόσμου.

Αυτό προφανώς δεν έχει να κάνει με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος και το έχει απορρίψει  σαν πρόταση κατά καιρούς.
Άλλες φορές το υιοθετεί, τέλος πάντων, θα μας πει τι θα κάνει, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν γίνεται να μην γίνει μια προσπάθεια συνεργασίας και ενιαία έκφραση του προοδευτικού κόσμου.

Μπορεί με τον κ. Κασσελάκη να με χωρίζει πολιτισμικό χάος και από ό, τι φαίνεται δυστυχώς και αξιακό χάος.
Αλλά σε κάθε περίπτωση έχω την πολιτική δημοκρατική παιδεία, όταν ένας άνθρωπος εκλέγεται με δημοκρατικές διαδικασίες, να μπορείς να συνεργαστείς μαζί του, ειδικά αν είσαι στον ίδιο χώρο.

Διαβάστε επίσης: 

Νίκη Κεραμέως: Από 1η Σεπτεμβρίου πιλοτική εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας

Αθηνά Λινού: Έστειλε εξώδικο στον Παύλο Πολάκη – «Δεν παίρνω πίσω λέξη», απάντησε ο βουλευτής Χανίων

Οι μεγάλες προκλήσεις των Ελληνικών Εξαγωγικών Εταιρειών σε έναν μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό χάρτη