• Πολιτική

    Σπέτσες: Αυτή είναι η πολυτελής βίλα όπου κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τριήμερη ΚΟ ο Κασσελάκης

    • NewsRoom


    Ο Στέφανος Κασσελάκης επισκεπτόταν τις Σπέτσες από παιδί, καθώς από το νησί κατάγεται ο πατέρας του.

    Στο νησί ήθελε να αποκτήσει με την πρώτη ευκαιρία ένα ακίνητο υψηλής αισθητικής, κι όταν έμαθε πως μπήκε πωλητήριο στο συγκεκριμένο αρχοντικό, οι διαδικασίες για την αγορά έτρεξαν ταχύτατα.

    Με θέα το γαλάζιο του Αργοσαρωνικού, το αρχοντικό βρίσκεται στην περιοχή Κουνουπίτσα των Σπετσών, με το λευκό και το μπλε να κυριαρχούν.

     

    Η μονοκατοικία αγοράστηκε πριν λίγα χρόνια από τον Στέφανο Κασσελάκη και ήταν το ησυχαστήριό του το καλοκαίρι, ενώ εκεί πέρασε μέρος των διακοπών του.

    Πρόκειται για ένα ακίνητο εντυπωσιακό, μέσα στο οποίο έγιναν μια σειρά από συναντήσεις το περασμένο Αύγουστο, που, όπως φημολογείται, δρομολόγησαν τις εξελίξεις σχετικά με την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

    Πηγή: MEGA

    Άνω κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ με την απόφαση Κασσελάκη για τριήμερη ΚΟ – Ακρίτα: Γιατί στις Σπέτσες;

    Καζάνι που βράζει φαίνεται ότι είναι για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την πρόσκληση Κασσελάκη στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος για τριήμερη συνάντηση εργασίας στις Σπέτσες μέσα στον Ιανουάριο.

    Το βαρύ κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα αποτύπωσε η Έλενα Ακρίτα, η πρώτη βουλευτής που αντέδρασε στην πρόταση Κασσελάκη, καθώς με δημόσια ανάρτησή της το πρωί της Παρασκευής στο Facebook αναρωτήθηκε «Γιατί στις Σπέτσες;».

    «Γιατί να μην πάμε σε περιοχές που έχουν πληγεί από πυρκαγιές ή πλημμύρες; Καρδίτσα, Έβρο, Ρόδο, Εύβοια, Βόλο.

    Να γυρίσουμε τα χωριά, να μιλήσουμε με τους κατοίκους, να διαπιστώσουμε τί έχει (ή ΔΕΝ) έχει κάνει η κυβέρνηση όλο αυτό τον καιρό» συμπληρώνει η κυρία Ακρίτα η οποία σύμφωνα με πληροφορίες απάντησε και στο e-mail που έστειλε εξ ονόματος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ η Θεοδώρα Τζάκρη εκφράζοντας τη διαφωνία της με το ύφος της επιστολής.

    Τζάκρη: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα μείνουν σε ξενοδοχείο, μίλησα με όλους, δεν αντέδρασε κανείς

    Στην αντίδραση της Έλενας Ακρίτα είχε απαντήσει νωρίτερα η η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία είπε ότι «είναι μια υπηρεσιακή επιστολή.

    Το e-mail σε 142 λέξεις διευκρινίζει διαδικαστικά ζητήματα. Αν εξέλιπε η καλλιέπεια είναι εκ της φύσης της επιστολής, δεν είναι ότι μας τελείωσε το πουμαρό. Δεν μας λείπει η μάχη των εντυπώσεων από μια τέτοια επιστολή».

    Η κυρία Τζάκρη υποστήριξε, επίσης, ότι «δεν υπήρξε καμία αντίδραση γιατί μίλησα με έναν προς έναν με όλους τους βουλευτές» προσθέτοντας ότι «οι περισσότερες συναντήσεις θα γίνουν στο σπίτι του κ. Κασσελάκη με δικά του έξοδα».

    Αποκάλυψε, δε, ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «θα μείνουν σε ένα ξενοδοχείο που έχει κλειστεί από τον πρόεδρο και θα πληρωθεί από τον ίδιο. Οι διαδικασίες θα γίνουν στο σπίτι του. Δεν θα ξινίσει η σούπα αν κάνουμε κάτι διαφορετικό».

     

    Τσίπρας: Πληροφορίες ότι δεν θα πάει στις Σπέτσες για το κάλεσμα Κασσελάκη

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας εκ του θεσμικού ρόλου του δεν θα παρευρεθεί στην τριήμερη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στις 19-21 Ιανουαρίου στις Σπέτσες, καθώς αυτή αφορά τον συντονισμό και τον προγραμματισμό του έργου της ανά τομείς το επόμενο χρονικό διάστημα.

    Άλλωστε, οι πρώην πρωθυπουργοί διαχρονικά δεν έχουν την ίδια κοινοβουλευτική παρουσία με τους υπόλοιπους βουλευτές, ενώ η παρουσία τους κάθε φορά στα πολιτικά συμφραζόμενα δίνει ισχυρή πολιτική νοηματοδότηση, σηματοδοτώντας ευρύτερα ζητήματα, όπως επισημαίνουν οι καλά γνωρίζοντες.

    Παρότι οι Σπέτσες ανήκουν στην εκλογική Περιφέρεια της Α΄ Πειραιά, της οποίας ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα Βουλευτής, ο κ. Τσίπρας ex officio δεν συμμετέχει σε οργανωτικού περιεχομένου συνεδριάσεις.

    Στο πλαίσιο αυτό, διαρροές που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας συσχετίζοντας την επιλογή του συγκεκριμένου νησιού ως μελλοντικής εκλογικής περιφέρειας του Στέφανου Κασσελάκη λογίζονται ως «άνευ αντικειμένου», καθώς οι πρώην Πρωθυπουργοί κατέρχονται στην εκλογική περιφέρεια της επιλογής τους και χωρίς σταυρό, λαμβάνοντας το σύνολο των ψήφων της επικράτειας και αφήνοντας ανεπηρέαστη την σταυροδοσία για τους υπόλοιπους υποψήφιους.

    Διαβάστε επίσης:

    Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ για την «πρόταση υπουργειοποίησης» στον Κασσελάκη – «Ο Μητσοτάκης του είχε ζητήσει βοήθεια»

    Παύλος Μαρινάκης: Το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο ούτε «παγώνει», ούτε επισπεύδεται

    Χατζηδάκης: Αύξηση 15% στις επενδύσεις – Επιπλέον 700 εκατ. ευρώ σε Παιδεία και Νοσοκομεία



    ΣΧΟΛΙΑ