ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα μεγάλα σχέδια της Intralot, το παρασκήνιο για τη ΔΕΠΑ, οι νέες business του Λου Κολλάκη, έτοιμος ο Φέσσας, οι αλλαγές του Νεμπή, τα νέα πλοία του Προκοπίου, το κάλεσμα της Μήτση, οι περιπέτειες της πλατινομαλλούσας σε Βουλιαγμένη – Λεγρενά και ο ΧΧ
Μπροστά στον ορατό κίνδυνο μιας νέας διάσπασης, η οποία θα οδηγήσει και στην οριστική διάλυση της κοινοβουλευτικής του ομάδας, βρίσκεται πλέον το Ποτάμι. Η κοινοβουλευτική ομάδα, η οποία συνεδριάζει αυτή την ώρα, έχει πλέον χωριστεί σε τρία διαφορετικά κομμάτια, με αφορμή την στάση που θα κρατήσουν οι πέντε βουλευτές στην διαδικασία κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Γιώργος Μαυρωτάς θεωρούν την συμφωνία θετική και εμφανίζονται πρόθυμοι να την υπερψηφίσουν. Άλλωστε ο κ. Θεοδωράκης κατά τη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή ξεκαθάρισε πως δεν πρέπει να συγχέεται η ψήφος στη Συμφωνία με στήριξη προς την κυβέρνηση, προσθέτοντας πως όσοι έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης θα πρέπει οπωσδήποτε να ψηφίσουν και τη Συμφωνία. Πάντως και οι δύο επιθυμούν να βρουν έναν ξεκάθαρο τρόπο με τον οποίο θα δείξουν τη διαφωνία τους με την κυβέρνηση, στηρίζοντας τη συμφωνία, με την αποχή να είναι ένας από αυτούς.
Από την άλλη πλευρά βρίσκονται ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Γιώργος Αμυράς, οι οποίοι καταψηφίζουν τη Συμφωνία. Τα δύο στελέχη, τα οποία φέρονται να φλερτάρουν με την συνεργασία τους με τη ΝΔ στις επόμενες εκλογές, εμφανίζονται αμετακίνητα στη θέση τους από την πρώτη στιγμή, έχοντας ξεκαθαρίσει ήδη για τις προθέσεις τους τα υπόλοιπα μέλη του Ποταμιού.
Ωστόσο, με δηλώσεις του την Πέμπτη, ο κ. Ψαριανός προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, αφήνοντας ανοιχτό ακόμα και την αποχώρησή του από το Ποτάμι σε περίπτωση που το κόμμα επιλέξει «να κάνει τα ρεπό του Κώστα Ζουράρι» στην κυβερνητική πλειοψηφία στο θέμα της Συμφωνίας. Μάλιστα, ο κ. Ψαριανός σε δηλώσεις του κατηγόρησε την ηγεσία του Ποταμιού πως στο παρελθόν έχει αποφασίσει να κινηθεί κόντρα στις συμβουλές του, πληρώνοντας βαρύ τίμημα. Όπως ανέφερε, δεν θα δεχθεί πλέον να υποχωρήσει μπροστά σε ένα νέο λάθος το οποίο θα οδηγήσει στον πολιτικό αφανισμό το κόμμα.
Ενδιάμεση θέση φέρεται να εκφράζει ο Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος επιμένει να συνδέει τη ψήφο του με το πολιτικό πλαίσιο. Ο κ. Λυκούδης θα απουσιάζει από την απογευματινή συνεδρίαση, καθώς θα προεδρεύει στην Ολομέλεια της Βουλής. Την Παρασκευή στις 5 μ.μ. θα συνεδριάσει η Πολιτική Επιτροπή της Κίνησης των ΜΕΤΑρρυθμιστών της Αριστεράς με θέμα τη ψηφοφορία στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Υπό αυτές τις συνθήκες, η συνεδρίαση της ΚΟ αλλά και της Πολιτικής Γραμματείας αποκτά χαρακτήρα «μάχης», με τον μεγάλο ηττημένο να κινδυνεύει να αποδειχθεί ο Σταύρος Θεοδωράκης καθώς αν δεν μπορέσει να βρει μια πραγματική «χρυσή τομή», τότε θα πρεπει είτε να τροποποιήσει τη δική του θέση, είτε να μείνει χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα.
Εισερχόμενος, πάντως, στη συνεδρίαση ο Σταύρος Θεοδωράκης φάνηκε έτοιμος να υπερασπιστεί την θέση του υπέρ της συμφωνίας. «Δεν θα λέμε σε όλα όχι, θα σκεφτόμαστε το συμφέρον της χώρας. Δεν είμαστε με αυτούς που κυβερνούν, αλλά ούτε γίνουμε μια στείρα αντιπολίτευση, με όχι και κραυγές. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τη χώρα όχι κατ’ ανάγκη το κόμμα μας και αυτό είναι πρόβλημα », ανέφερε στους δημοσιογράφους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ : Θεοδωράκης: Θετική ψήφος για τις Πρέσπες δεν σημαίνει θετική ψήφο στην κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ψαριανός: Δεν θα γίνω ρεπατζής του Ζουράρι ή του Παπαχριστόπουλου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αυξήσεις στα ναυτιλιακά κόστη το 2025 φέρνει η εφαρμογή κοινοτικών κανονισμών για περιβαλλοντικούς ρύπους
- Ο Χάρης Βαφειάς στο My Story: Το πάθος με τα αυτοκίνητα, γιατί πούλησε τα supercars, η τραπ, οι φιλίες και το Dragon’s Den ως ψυχοθεραπεία
- ΟΤΕ: Αποχωρήσεις στελεχών με τη σφραγίδα του Κώστα Νεμπή
- Έλον Μασκ: Τρεις λόγοι για να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος του 2025