Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Σωκράτης Φάμελλος: Αδικαιολόγητη και επιζήμια η απομάκρυνσή μου – Δεν θέτω θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος

Ο Σωκράτης Φάμελλος

Με αιχμές τόσο για το χειρισμό της απόφασης όσο και για την απόφαση αυτή καθεαυτή να αντικατασταθεί από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ο Σωκράτης Φάμελλος στην απομάκρυνσή του από τη θέση. Παρά ταύτα, δήλωσε στρατιώτης της ενότητας και ότι για τον ίδιο δεν υπάρχει θέμα ηγεσίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ποιος να φανταζόταν τι θα γινόταν; Επικοινώνησα με τον Στέφανο Κασσελάκη και το γραφείο του για την εισήγησή του στη συνεδρίαση της ΚΟ. Δεν ήξερα τίποτα. Το πρωί χθες ο πρόεδρος με ενημέρωσε ότι προτίθεται να προτείνει την αλλαγή του προέδρου. Του απάντησα ότι είπα στους βουλευτές. Είναι μια αδικαιολόγητη, ελλιπή και επιζήμια πρόταση.

Είχαμε κάνει σωστά το έργο μας. Ανοίξαμε ένα εσωτερικό θέμα χωρίς λόγο την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης λεηλατεί τα συμφέροντα των πολιτών. Ο κ. Κασσελάκης απάντησε με την πρότασή του. Ανοίγει ένα θέμα εκεί που δεν υπάρχει. Πρέπει σήμερα να μιλάμε γι’ αυτά και όχι για τα προβλήματα της κοινωνίας. Θα έπρεπε να μιλάμε για τα κέρδη των τραπεζών», δήλωσε, μεταξύ άλλων στη συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ. .

Για τον αιφνιδιασμό του Δεν είχαμε καμία διαφωνία. Από την αρχή Αυγούστου είχαμε ξεκινήσει την προετοιμασία, ενόψει ΔΕΘ.

Δεν ξέρω αν ήξερε κάτι ο Νίκος Παππάς. Δεν θα συζητήσω τα όσα ακούγονται και τις αναλύσεις για την απόφαση αυτή. Με ενδιαφέρει μόνο η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Υπερασπιστήκαμε την ενότητα και τον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Δεν δώσαμε δικαίωμα για καμία κριτική», σημείωσε

«Δεν είμαι ούτε σύμμαχος, ούτε αντίπαλος του Κασσελάκη, θα τιμήσω την απόφασή του κόμματός μου», σημείωσε ο κ. Φάμελλος.

«Στην πολιτική δεν συμμετέχω με φόβους», είπε ακόμη.

«Μέσα στην ΚΟ εισέπραξα την ομόφωνη στήριξη για την προεδρία μας», πρόσθεσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει καλύτερος, όλοι μαζί πρέπει να το κάνουμε», δήλωσε και υπογράμμισε ότι «δεν τίθεται για μένα θέμα ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, είμαι υπέρ της ενότητας».

Διαβάστε επίσης:

Ευρωζώνη: Υποχώρησε οριακά ο δανεισμός των επιχειρήσεων τον Ιούλιο

Εν μέσω τρικυμίας στο ΣΥΡΙΖΑ, την Παρασκευή ορκίζεται βουλευτής Επικρατείας του κόμματος, η Πόπη Τσαπανίδου

Θεοχαρόπουλος: «Ο Κασσελάκης αντί να ενώνει διχάζει – Είναι ακατάλληλος για τη θέση που εκλέχτηκε»