Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Σωκράτη Φάμελλος: Το αντάρτικο των βουλευτών της ΝΔ επιβεβαιώνει ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν ελέγχει την κοινοβουλευτική ομάδα του

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος

«Υπάρχει ένα τεράστιο ρήγμα εντός της κυβέρνησης. Οι βουλευτές της ΝΔ στασίασαν εναντίον του κ. Μητσοτάκη -και του κ. Σκέρτσου- και πέρασε η άποψή τους για την επιλογή προέδρου της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής», δηλώνει στον ρ/σ “Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης”, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτη Φάμελλος.

Ακολούθως υποστηρίζει: «Πρόκειται για μια οξύτατη κυβερνητική κρίση, για ένα μεγάλο ρήγμα. Από το σκοταδιστικό αντάρτικο των βουλευτών επιβεβαιώθηκε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν ελέγχει την κοινοβουλευτική του ομάδα. Αναβάλλονται οι επιτροπές της Βουλής, γιατί οι βουλευτές λένε δεν θα ψηφίσουμε αυτό που θα φέρει η κυβέρνηση».

Κάνει δε την εκτίμηση ότι οι αντιδράσεις πολλών βουλευτών της πλειοψηφίας στο πρόσωπο της καθηγήτριας Κατερίνας Φουντεδάκη συνιστούν «ρεβανσισμό απέναντι στην καθηγήτρια κ. Φουντεδάκη η οποία κυνηγήθηκε για τη συμμετοχή της σε μια νομιμοπαρασκευαστική επιτροπή, αυτή για τον πολιτικό γάμο ομοφύλων ζευγαριών».

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνέντευξη τύπου του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κατήγγειλε ότι «ο κ. Σκυλακάκης με εντολή του κ. Μητσοτάκη επιχειρεί μια διαχείριση πολιτικού κόστους, με στόχο να διώξει από πάνω της η κυβέρνηση τις ευθύνες για τα πολύ ψηλά τιμολόγια στο ρεύμα». Εξηγεί δε ότι «Δεν είχε κάτι να εξαγγείλει ο κ. Σκυλακάκης καθώς δεν κατέθεσε κάποια δέσμευση, ενώ δεν υπάρχει έγκριση από την ΕΕ».

Συμπλήρωσε ότι «η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει όλα τα περιθώρια, ώστε τα γαλάζια παιδιά της ΔΕΗ να κάνουν πάρτι στο χρηματιστήριο ενέργειας. Είναι προφανές ότι όλο αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στην αγορά ενέργειας και στα διυλιστήρια είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης. Λίγες εταιρίες να σωρεύουν υπερκέρδη εις βάρος όλων των καταναλωτών».

Στην συνέχεια επανέλαβε τα τρία μέτρα που έχει προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση τα τελευταία χρόνια: «Πρώτο μέτρο, που είναι ήδη νομοθετημένο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η ΝΔ δεν το εφαρμόζει, είναι τα σταθερά συμβόλαια στην αγορά, όπως ήδη συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Δεύτερο είναι ο έλεγχος του κέρδους στη χονδρεμπορική αγορά. Έχουμε καταθέσει τροπολογία, ώστε σε αυτές τις προσφορές που γίνονται “παιχνίδια”, και αποδείχθηκε από την αλλαγή των τιμών χθες και σήμερα, να υπάρχει συντελεστής κέρδους στο 5%. Το προτείνουμε εδώ και 2,5 χρόνια. Και τρίτο μέτρο είναι η αποθήκευση ενέργειας. Τα τελευταία πέντε χρόνια η Ελλάδα δεν έχει υλοποιήσει καμία πολιτική για την αποθήκευση ενέργειας, με αποτέλεσμα να έχει πεταχτεί στη θάλασσα φθηνή πράσινη ενέργεια από ΑΠΕ».

Διαβάστε επίσης:

ΓΣΕΒΕΕ : Προβληματίζουν οι εξελίξεις στην χονδρική τιμή του ρεύματος

ICAP CRIF: Εξαγόρασε την Date Firme στη Ρουμανία

Θεσσαλονίκη: Η φωτιά είναι σε ύφεση, καίνε μόνο διάσπαρτες εστίες