• Διεθνής πολιτική

    ΣΟΚ: Οι μακελάρηδες των Βρυξελλών σχεδίαζαν επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Βελγίου!


    Σοκ προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τους δράστες των πολύνεκρων επιθέσεων στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τις οποίες οι αδελφοί Ελ Μπακραουί παρακολουθούσαν τις κινήσεις του διευθυντή των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Βελγίου, προφανώς σχεδιάζοντας ένα εφιαλτικό και μόνο στη σκέψη χτύπημα σε αυτές.

    nuclear

    Τις πληροφορίες αυτές αποκαλύπτει η βελγική ενημερωτική ιστοσελίδα DH, που κάνει λόγο για ένα βίντεο το οποίο έχουν στα χέρια τους οι αρχές, στο οποίο έχουν καταγραφεί οι κινήσεις του διευθυντή των πυρηνικών σταθμών. Το βίντεο, διάρκειας δώδεκα ωρών, φέρεται να προέρχεται από κρυφή κάμερα που είχαν τοποθετήσει οι αδελφοί Ελ Μπακραουί μέσα σε θάμνους μπροστά στο σπίτι του, ώστε να γνωρίζουν ακριβώς το πρόγραμμά του.

    ImageHandler (1)

    Το βίντεο, σύμφωνα πάντα με την DH, βρέθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, μετά από έρευνες της βελγικής αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα στις Βρυξέλλες, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, και έθεσε σε κατάσταση συναγερμού τις βελγικές και τις γαλλικές αρχές, που ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας στις πυρηνικές τους εγκαταστάσεις.

    brussels

    Την ίδια στιγμή, ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι βελγικές αρχές για τον εντοπισμό του τρίτου ατόμου που έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας του αεροδρομίου των Βρυξελλών δίπλα στους βομβιστές αυτοκτονίας που σκόρπισαν τον θάνατο, του οποίου η ταυτότητα παραμένει άγνωστη. Αν και μέχρι χθες πιστευόταν ότι ο άνθρωπος αυτός είναι ο Najim Laachraoui, ένας καταζητούμενος για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος (και μάλιστα είχε διαρρεύσει το μεσημέρι της Τετάρτης πως ο άνθρωπος αυτός είχε συλληφθεί), όπως προέκυψε τελικά το βράδυ ο Laachraoui ήταν ένας από τους δύο βομβιστές του Zaventem, και επομένως η ταυτότητα του τρίτου ατόμου παραμένει ένα μυστήριο.

    6e48-ea4mfi

    Μάλιστα, πληροφορίες που επικαλείται η γαλλική Le Monde αναφέρουν ότι οι βελγικές αρχές αναζητούν και έναν ακόμα ύποπτο, ο οποίος έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας του μετρό των Βρυξελλών να κουβαλάει έναν μεγάλο σάκο και να συνοδεύει τον Khalid El Bakraoui, λίγο πριν ο τελευταίος ανατιναχθεί στον σταθμό του Μάλμπεκ. Η ταυτότητα και αυτού του υπόπτου παραμένει άγνωστη.

    PAYAldwych7

    Παράλληλα, αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη του Τούρκου προέδρου Tayyip Erdogan ότι ένας από τους δράστες των επιθέσεων είχε απελαθεί κατά το παρελθόν από την Τουρκία στο Βέλγιο, όπου οι βελγικές αρχές αγνόησαν τις προειδοποιήσεις της Άγκυρας και τον άφησαν ελεύθερο. Πάντως, η βελγική κυβέρνηση απάντησε στους ισχυρισμούς αυτούς πως ο εν λόγω τρομοκράτης δεν απελάθηκε στο Βέλγιο, αλλά στην Ολλανδία.

    Με τις επιχειρήσεις των βελγικών αρχών να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, οι Βρυξέλλες παραμένουν σε κατάσταση συναγερμού, όπως και πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καθώς το κλίμα τρόμου για ένα νέο τρομοκρατικό χτύπημα είναι διάχυτο.

    aerodromio-metra-asfaleias

    Μέσα σε αυτό το κλίμα, συναντώνται σήμερα εκτάκτως οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Ασφάλειας των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά από αίτημα του Βελγίου, με αφορμή τις επιθέσεις στην καρδιά της Ευρώπης.

    eu-flag

    Στο μεταξύ, το αεροδρόμιο των Βρυξελλών θα παραμείνει κλειστό σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, ενώ παραμένει αμφίβολο το αν θα ανοίξει το Σάββατο.

    Τέλος, ο απολογισμός των θυμάτων των επιθέσεων ανέρχεται πλέον σε 31 νεκρούς και περίπου 300 νεκρούς.

    Διαβάστε ακόμα: Γιατί το ISIS επιλέγει αδέρφια για τις επιθέσεις του στην Ευρώπη;



    ΣΧΟΛΙΑ