• Πολιτική

    Σοκ για τους Έλληνες της Βρετανίας! Η Αγγλική κυβέρνηση αδυνατεί να εγγυηθεί την παραμονή τους

    • NewsRoom


    Άσχημα μαντάτα για τους Έλληνες της Αγγλίας, μετά την παραδοχή της Βρετανικής Κυβέρνησης ότι αδυνατεί να εγγυηθεί την παραμονή των Ευρωπαίων εργαζομένων που ζουν στην χώρα. Η πρόταση που κατατέθηκε στο βρετανικό κοινοβούλιο και αφορά την εγγύηση της παραμονής των Ευρωπαίων πολιτών της “έπεσε στο κενό”, καθώς η κυβέρνηση φάνηκε ανήμπορη να την στηρίξει. Τι θα γίνει όμως με όλους τους Αυστριακούς, Γάλλους, Έλληνες και άλλους Ευρωπαίους που ζουν και εργάζονται στην Αγγλία εάν τελικά υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν το νησί;

    Brexit

    Μετά την άρνηση της Theresa May να υποσχεθεί την εγγύηση παραμονής τους, ο Boris Johnson, βουλευτής του Συντηρητικού κόμματος, οδήγησε μια μικρή επιτροπή των επαναστατών του Συντηρητικού Κόμματος να απαιτήσουν την μεγαλύτερη δυνατή διαβεβαίωση της παραμονής των Ευρωπαίων Υπηκόων στην χώρα.

    Σύμφωνα με τον πρώην δήμαρχο του Λονδίνου, οι υποστηρικτές της καμπάνιας του “Leave” είχαν δώσει όλες τις απαραίτητες υποσχέσεις για την προστασία όλων των Ευρωπαίων πολιτών που ζουν και εργάζονται στην Μεγάλη Βρετανία, σε αντίθεση με όσα υποστηρίζουν σήμερα.

    Brexit

    Ο ίδιος, θέλοντας να τονίσει την αναγκαιότητα της παραμονής του είπε ” είναι απαραίτητη η διαβεβαίωση παραμονής των Ευρωπαίων υπηκόων στην χώρα, όχι μόνο για λόγους ηθικούς και ανθρωπιστικούς αλλά κυρίως εξαιτίας οικονομικών παραγόντων”.

    H πρόταση κατατέθηκε από τον σκιώδη Υπουργό Εσωτερικών, Andy Burnham, ο οποίος “χαιρέτησε” την επιτυχία που σημείωσε η πρόταση στο Twitter, σημειώνοντας πως η Κυβέρνηση δεν μπορεί παρά να την αποδεχτεί.

    Μάλιστα, ο ίδιος σημείωσε πως τα τρία εκατομμύρια Ευρωπαίων πολιτών που ζουν στην Μεγάλη Βρετανία δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν μέσο “παζαριού” στις διαπραγματεύσεις που γίνονται με την Ευρώπη για το Brexit.

    Η άρνηση της Υπουργού Εσωτερικών να διασφαλίσει την παραμονή των ξένων υπηκόων της Μεγάλης Βρετανίας προκάλεσε την οργή την κοινής γνώμης, αφήνοντας υπόνοιες για ένταξη της στο παιχνίδι των διαπραγματεύσεων με τις Βρυξέλλες.

    border UK

    Συγκεκριμένα, οι υπουργοί της Βρετανικής κυβέρνησης, θεώρησαν ανόητη την προσφορά ανάλογων εγγυήσεων, τουλάχιστον μέχρι να κάνουν το ίδιο και οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες με τους Βρετανούς υπηκόους.

    Σε μια χώρα όπως η Μεγάλη Βρετανία, που το μεγαλύτερο μέρος του παραγωγικού δυναμικού της προέρχεται από άλλες χώρες, η παραμονή των ξένων υπηκόων της κρίνεται απαραίτητη. Για παράδειγμα, η ελληνική κοινότητα της Αγγλίας και ειδικότερα του Λονδίνου, είναι πολύ ισχυρή καθώς ένα μεγάλο μέρος των σημερινών Ελλήνων ζουν και εργάζονται εκεί. Τι θα γίνει όμως, με όλα αυτά τα εκατομμύρια ξένων εργαζομένων και στελεχών, εάν ξαφνικά η παραμονή τους εκεί κριθεί τελικά παράνομη;

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/erchete-genia-ton-trillionaires-kapii-stin-ellada-tis-chreokopias-thisavrizoun/59192



    ΣΧΟΛΙΑ