• Πολιτική

    Σοκ από τη δήλωση Τζανακόπουλου: Ο αριθμός των νεκρών υπερβαίνει τους 20 (video)

    • NewsRoom


    Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους. Ο αριθμός των επιβεβαιωμενων νεκρών ξεπερνά του είκοσι ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε δηλώσεις που έκανε τα ξημερώματα από το συντονιστικό της Πυροσβεστικής.

    Υπόνοιες για οργανωμένο σχέδιο…

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε υπόνοιες για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών που προκάλεσε αυτήν την ανείπωτη τραγωδία στην Αττική. Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι «ο συνδυασμός των σφοδρών Δυτικών ανέμων και των πολλαπλών παράλληλων μετώπων δημιούργησε μια πρωτοφανή σε έκταση και δυσκολία κατάσταση για τις πυροσβεστικές δυνάμεις». Επισήμανε ότι «είχαμε τρία παράλληλα μέτωπα περιμετρικά της Αττικής και πάνω από 15 εστίες πυρκαγιάς που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα, δημιουργώντας έναν πρωτοφανή και ανυπέρβλητο κλοιό».

    …Στέλνει drone ο αμερικανικός στρατός! 

    Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έσπευσε να ανακοινώσει ότι από αυριο θα πετάνε πάνω από τα δάση που… δεν κάηκαν και ειδικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη από τις ΗΠΑ που θα εντοπίζουν όποιον επιχειρήσει να βάλει νέα φωτιά.  Είπε συγκεκριμένα ότι έγινε δεκτό το αίτημα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προκειμένου οι ΗΠΑ να διαθέσουν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV που θα πετά από αύριο κιόλας πάνω από την Αττική.

    Έντεκα τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε επίσης ότι από την καταστροφική πυρκαγιά στο Νέο Βουτζά υπάρχουν επίσης 104 τραυματίες που έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία εκ των οποίων οι δεκαέξι είναι παιδιά.

    Όπως σημείωσε έντεκα τραυματίες, όλοι ενήλικες, είναι σε κρίσιμη κατάσταση και νοσηλευονται διασηλωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

    «Ήταν άμεση η κινητοποίηση»

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμα ότι η κινητοποίηση της κρατικής μηχανής για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς ήταν άμεση και κινητοποιήθηκαν 7 καναντέρ, δέκα ελικόπτερα και το σύνολο των επίγειων δυνάμεων.

    «Τούτη την ώρα είναι η ώρα της μάχης και τούτη την ώρα πρέπει να συνεχίσουμε», σημείωσε και τόνισε πως «μοναδικό μας μέλημα αυτή τη στιγμή είναι η αντιμετώπιση της καταστροφής και η συνδρομή στους πολίτες που έχουν πληγεί».

    Ανακοίνωσε επίσης ότι αύριο θα επιχειρήσουν αεροσκάφη από Ισπανία και 60 άτομα πεζοπόρο τμήμα από την Κύπρο.

    Δείτε τις δηλώσεις του κυβενητικού εκπροσώπου

    Δηλώσεις κυβερνητικού εκπρόσωπου Δημήτρη Τζανακόπουλου

    Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το irafina.gr

    37689824_2148835058728672_4176909408221003776_o
    37792896_2148835025395342_913157785691095040_o

    Τα απανθρακωμένα πτώματα των άτυχων κατοίκων που πάλεψαν με τις φλόγες καταφθάνουν με ασθενοφόρα στο Σισμανόγλειο

    nekros_nosokomeio_mesa
    kammenos_mesa5
    travmatias_new



    ΣΧΟΛΙΑ