ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο υπάλληλος υποστηρίζει ότι οι κρατούμενοι που τον ενέπλεξαν ως διακινητή ηρωίνης μέσα στις φυλακές, του έστησαν σκευωρία αφενός για να ευεργετηθούν από τις υποτιθέμενες πληροφορίες που έδωσαν στις αρχές, αφετέρου για να εκδικηθούν τον ίδιο και τους συναδέλφους του.
Ο απολυθείς σωφρονιστικός κατέθεσε αίτηση στο ΣτΕ και διεκδικεί την ακύρωση της πειθαρχικής ποινής απόλυσης. Σύμφωνα με την απόφαση, το 0,9 γραμμάριο της ηρωίνης που συνελήφθη να έχει στην κατοχή του, εκτός φυλακής, τον Ιούνιο του 2014, «το κατείχε με προφανή σκοπό να το εισάγει στο σωφρονιστικό κατάστημα».
Ο ίδιος ισχυρίζεται πως ήταν χρόνιος χρήστης ναρκωτικών και το κατείχε για δική του χρήση. Από την ποινική δικαιοσύνη καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών για διακίνηση απαγορευμένων ναρκωτικών ουσιών εκτός σωφρονιστικού καταστήματος και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ, αθωώθηκε ωστόσο από την κατηγορία της απόπειρας εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών σε φυλακή. Είναι μία απόφαση που ακόμα δεν έχει καταστεί αμετάκλητη.
Έγκλειστοι στις φυλακές όπου υπηρετούσε ο σωφρονιστικός υπάλληλος φέρονται να έχουν καταθέσει ότι τα ναρκωτικά τα παρήγγειλαν σε Αλβανό εκτός φυλακής και εκείνος τα έστελνε ταχυδρομικά στο συγκεκριμένο υπάλληλο, ο οποίος τα περνούσε μέσα στην φυλακή.
Άλλος κρατούμενος έχει καταθέσει ότι ο ίδιος σωφρονιστικός διένειμε διάφορα ναρκωτικά σε κρατούμενους, ζητώντας και τη συνεργασία ενός έγκλειστου κι ότι προκειμένου να μοιράσει τα ναρκωτικά στα κελιά σταματούσε την καταγραφή εικόνας από τις κάμερες ελέγχου ή έκρυβε τις ουσίες μέσα σε πακέτα από τσιγάρα.
Στο πλευρό του απολυμένου σωφρονιστικού στάθηκαν συνάδελφοί του οι οποίοι κατέθεσαν ότι γνώριζαν για την εξάρτησή του από τα ναρκωτικά, για αυτό και κατά την είσοδό του στη φυλακή τον υπέβαλαν σε αυστηρούς ελέγχους, ενέργειες που θα αποκάλυπταν κάθε προσπάθεια του να εισάγει ναρκωτικά εντός της φυλακής.