Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Σύσκεψη στο υπουργείο Άμυνας ενόψει ΚΥΣΕΑ: Στο «τραπέζι» η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων για τον απεγκλωβισμό Ελλήνων πολιτών από τη Μέση Ανατολή

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας

Τα ζητήματα που ανακύπτουν από τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή εξετάσθηκαν σε σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί υπό τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε ενόψει της συνεδρίασης το απόγευμα του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μεταξύ άλλων, εξετάσθηκε η συνδρομή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην επιχείρηση απεγκλωβισμού Κυπρίων πολιτών από τον Λίβανο.

Ήδη, βρίσκεται σε ετοιμότητα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας για τη διεξαγωγή επιχείρησης απεγκλωβισμού Κυπρίων πολιτών από τη συγκεκριμένη χώρα, σε συνέχεια της χθεσινής τηλεφωνικής επικοινωνίας του κ. Δένδια με τον ομόλογό του της Κυπριακής Δημοκρατίας Βασίλη Πάλμα.

Ο χρόνος της αποστολής θα καθορισθεί από την κυπριακή πλευρά.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε επίσης το ενδεχόμενο συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων σε επιχείρηση απεγκλωβισμού Ελλήνων πολιτών από τον Λίβανο, εφόσον χρειαστεί και αποφασίσθηκε να βρίσκονται σε ετοιμότητα δύο επιπλέον μεταγωγικά αεροσκάφη C- 130.

Για τον ίδιο λόγο δόθηκε εντολή από την αρμόδια ηγεσία να τεθούν σε ετοιμότητα Μονάδες Επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού, μεταξύ των οποίων Μονάδες Επιφανείας με δυνατότητα μεταφοράς πολιτών.

Εξετάσθηκε τέλος το ζήτημα της εφαρμογής των επιχειρησιακών σχεδίων συνδρομής στον απεγκλωβισμό Ελλήνων πολιτών από την ευρύτερη περιοχή με κάθε διαθέσιμο μέσο, εάν αυτό καταστεί αναγκαίο.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός  Δημήτριος Χούπης, ο Αρχηγός  ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης και ο Υπαρχηγός ΓΕΝ Υποναύαρχος Γεώργιος Φλώρος ΠΝ (ως εκπροσώπος του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ λόγω απουσίας του για υπηρεσιακούς λόγους).

Διαβάστε επίσης:

Κατώτατος μισθός: Αυτός είναι ο αλγόριθμος για τη διαμόρφωσή του από το 2027 – Αποκαλύπτει το mononews

Φωτιά στην Κορινθία: Πάνω από 65.000 τα καμένα στρέμματα – Δορυφορικές εικόνες

Η ρύπανση από πυρκαγιές, αυτοκίνητα και σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής επηρεάζει τον εγκέφαλο των παιδιών