• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά άμεση διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του Πακιστανού μετανάστη που βρέθηκε νεκρός στο ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα

    • NewsRoom

    Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας


    Με πρωτοβουλία του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη Κώστα Μπάρκα και Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργου Ψυχογιού, δεκαέξι (16) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσαν αναφορά με αίτημα την άμεση διερεύνηση των συνθηκών του θανάτου Πακιστανού μετανάστη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα.

    Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν τις καταγγελίες  της οικογένειας του άτυχου άνδρα ότι υπήρξε θύμα βασανισμού, ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν επίσης ότι οι αρχικές δηλώσεις της αστυνομίας αντίκεινται στα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας(φωτογραφίες του σώματος του θύματος και μαρτυρίες) τόσο αναφορικά με την ταυτότητα του θύματος όσο και με τα αίτια του θανάτου του.

    Οι βουλευτές τονίζουν στην αναφορά τους προς τον Υπουργό ότι «Το θλιβερό αυτό περιστατικό εγείρει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια και τη μεταχείριση των μεταναστών στη χώρα μας» και ζητούν μεταξύ άλλων την «άμεση και ανεξάρτητη έρευνα» για τις συνθήκες θανάτου του άτυχου άνδρα και διερεύνηση των καταγγελιών της οικογένειας του.

    Αναλυτικά η αναφορά:

    «Αξιότιμε Υπουργέ,

    Με αφορμή το θλιβερό περιστατικό του θανάτου του Πακιστανού μετανάστη που βρέθηκε νεκρός στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα, θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου ανησυχία και να ζητήσω άμεσες ενέργειες εκ μέρους σας για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας, ο οποίος ήταν αγνοούμενος για σχεδόν μία εβδομάδα, φέρει πολλαπλά χτυπήματα στο σώμα του. Η οικογένειά του καταγγέλλει ότι υπήρξε θύμα βασανισμού και κινείται νομικά κατά της Εισαγγελίας, ζητώντας να διαλευκανθούν τα αίτια του θανάτου του.

    Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο θάνατος του συγκεκριμένου ατόμου διαψεύδει τις αρχικές πληροφορίες που παρέχει η αστυνομία, σύμφωνα με τις οποίες ήταν άστεγος και δεν έφερε ταυτότητα.

    Αντίθετα, πληροφορίες δείχνουν ότι είχε μισθωτήριο και ταυτότητα, μιλούσε άπταιστα ελληνικά και ζούσε στην Ελλάδα από το 2004.

    Αναφορικά με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας ότι ο θάνατός του προήλθε από παθολογικά αίτια, οι φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί φαίνεται να υποδεικνύουν μία εντελώς διαφορετική πραγματικότητα.

    Με βάση τα παραπάνω, ζητάμε από εσάς να διασφαλίσετε ότι θα πραγματοποιηθεί:

    1. Άμεση και ανεξάρτητη έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του μετανάστη.

    2. Διερεύνηση των ισχυρισμών της οικογένειας και των μαρτυριών που
    αμφισβητούν τις δηλώσεις της αστυνομίας.

    3. Ενίσχυση των διαδικασιών αναφοράς περιστατικών κακομεταχείρισης από κρατικούς φορείς, ώστε να προστατεύονται τα δικαιώματα όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως καταγωγής.

    Η ασφάλεια και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι καθήκον της πολιτείας και οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι τέτοιες τραγωδίες δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον.

    Αναμένοντας τις ενέργειές σας,

    Με εκτίμηση,

    Κώστας Μπάρκας

    Βουλευτής Πρέβεζας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη

    Γιώργος Ψυχογιός

    Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου»

    Διαβάστε επίσης:

    Χρυσοχοΐδης: Στον Συνήγορο του Πολίτη η υπόθεση του θανάτου μετανάστη στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα

    Μάγκι Σμιθ: Πέθανε η σπουδαία Οσκαρική ηθοποιός, «δασκάλα» του Χάρι Πότερ

    Τώρα με την Προσφορά Εγγυημένης Απόδοσης* θα πάθεις Novibet!



    ΣΧΟΛΙΑ