• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ: Θα αποδεχθεί η Πόπη Τσαπανίδου την κενή βουλευτική έδρα; – Την Τετάρτη ενημερώνεται επίσημα από τη Βουλή

    • NewsRoom
    Πόπη Τσαπανίδου

    Πόπη Τσαπανίδου


    Κι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σε βέρτιγκο, με τα στελέχη του να  θέτουν ανοιχτά πλέον ζήτημα ηγεσίας, την Παρασκευή αναμένεται να δώσει τον οριζόμενο  από το Σύνταγμα όρκο, το πρόσωπο που θα καταλάβει τη βουλευτική έδρα, στη θέση του παραιτηθέντος βουλευτή του, κ. Ηλιόπουλου.

    Πρώτη επιλαχούσα του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ είναι η Πόπη Τσαπανίδου, η οποία έως αυτή την ώρα αυτή δεν έχει δημοσίως δηλώσει κώλυμα ή άρνηση, για την ανάληψη της βουλευτικής ιδιότητας. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι προτίθεται να αποδεχθεί τη βουλευτική της έδρα.

    Σύμφωνα με όσα ορίζει το Σύνταγμα και η εκλογική νομοθεσία για την πλήρωση της βουλευτικής έδρας, η κυρία Τσαπανίδου θα ενημερωθεί επισήμως από τη Βουλή, την Τετάρτη.

    Η Βουλή επαναλαμβάνει τις εργασίες της , την τρέχουσα εβδομάδα, με τη συζήτηση επικαίρων ερωτήσεων . Για την άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, θα διατεθούν δύο ημέρες, Τετάρτη και Παρασκευή.

    Εν τω μεταξύ στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ πληθαίνουν οι αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις μεταξύ του Προέδρου του κόμματος και του στελεχιακού δυναμικού του, μεταξύ των οποίων υπάρχει ομάδα προβεβλημένων στελεχών.

    Μάλιστα προ ημερών από τη συνεδρίαση  της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος αποχώρησαν 8 προβεβλημένα στελέχη, που είχαν στηρίξει τον Στεφανο Κασσελάκη κατά το προηγούμενο διάστημα, ενώ συνολικά 87 στελέχη υπέγραψαν κείμενο διαμαρτυρίας στο οποίο σημείο αιχμής φαίνεται πως αποτέλσε η βουλευτική έδρα του κ. Ηλιόπουλου.

    Οι αιχμές των 87

    Όπως αυτολεξί αναφέρεται στο κείμενο των 87:

    «Είναι απαράδεκτο σήμερα στην Π.Γ. εκτός ημερησίας διάταξης, να τίθεται θέμα παραίτησης των εκλεγμένων και των συμμετεχόντων στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, ανατροφοδοτώντας αενάως την εσωστρέφεια και την μη παραγωγή πολιτικής. Ιδιαίτερα όταν υπάρχει λειτουργία φραξιονιστικής λειτουργίας, με πιέσεις σε πλήθος Νομαρχιακών Επιτροπών για πανομοιότυπες αποφάσεις υπέρ της παραίτησης των συμμετεχόντων στο ψηφοδέλτιο επικρατείας.

    Η παραίτηση του συντρόφου και διακεκριμένου επιστήμονα Όθωνα Ηλιόπουλου, έγινε για λόγους αλλότριους, από την μη θεσμική αναφορά του, ότι παραιτείται για να παραδώσει σε πρόσωπο της επιλογής του, ακόμη και αν αυτό είναι το πρόσωπο του Προέδρου. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ένα θεσμικό κόμμα και δεν μπορεί να λειτουργεί έξω από όσα ορίζει το Σύνταγμα, ο κανονισμός της Βουλής και το καταστατικό μας, αφήνοντας μέλη του ψηφοδελτίου επικρατείας, να λοιδορούνται και να στοχοποιούνται. Η ηγεσία του κόμματος έχει υποχρέωση να διαφυλάττει την ενότητα και να μην αφήνει πρωτοβουλίες να δρουν διαιρετικά σε όλα τα κομματικά επίπεδα.

    Η συνέχιση της εσωστρέφειας και της δολοφονίας χαρακτήρων για όποιον λόγο, τον μόνο που υπηρετούν είναι την κυβέρνηση Μητσοτάκη και την συντήρηση.

    Αυτή την τακτική και αυτές τις αποφάσεις δεν μπορούμε να τις νομιμοποιήσουμε χωρίς εισήγηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, χωρίς σεβασμό στο καταστατικό και τις πάγιες αρχές και αξίες της παράταξης μας».

    Η αντεπίθεση Κασσελάκη

    Περνώντας στην  αντεπίθεση έναντι των εσωκομματικών του αντιπάλων  ο Στέφανος Κασσελάκης με βίντεο που ανάρτησε στο facebοok,  κατηγορεί τους «87» για οργανωμένο σχέδιο απαξίωσης και εξευτελισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

    Οι άνθρωποι που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ «δε χρωστούν τίποτα για να τους τραβάμε στον πάτο της προσωπικής ιδιοτέλειας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης, στην πρώτη του εμφάνιση μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας , υπογραμμίζοντας:
     «Αν σέβονται έστω λίγο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, να αποκαλύψουν τώρα τις ειλικρινείς τους προθέσεις. Δεν θα επιτρέψω να καίνε τις ελπίδες μας επί δύο μήνες ως το συνέδριο και να φύγουν αφήνοντας αποκαΐδια».

    Διαβάστε επίσης:

    Αναμονή στις αγορές: Η ένταση στη Μέση Ανατολή μειώνει την ανοδική διάθεση λόγω Fed

    Τι είναι ο Κανονισμός MiCA που αλλάζει τα πάντα στην ευρωπαϊκή αγορά κρυπτονομισμάτων

    Θέμα ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ και από τον Σπίρτζη – Γίναμε κόμμα επώνυμων και ανώνυμων τρολ με έναν πρόεδρο celebrity



    ΣΧΟΛΙΑ