• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ: Στις 24 Νοεμβρίου και την 1η Δεκεμβρίου οι εσωκομματικές εκλογές

    • NewsRoom
    ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοίνωσε εθελουσία στη εφημερίδα Αυγή


    Στις 24 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, η οποία συνεδρίασε στον απόηχο της έγκρισης της πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

    Ο δεύτερο γύρος των εκλογών θα πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου.

    Η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε επίσης το συνέδριο του κόμματος να πραγματοποιηθεί από την 1η έως τις 3 Νοεμβρίου και να είναι έκτακτο.

    Το αποτέλεσμα ήρθε μέσω ψηφοφορίας καθώς νωρίτερα υπήρξαν διαφορετικές προτάσεις από τις αντικρουόμενες πλευρές.

    Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, ο Παύλος Πολάκης, που έχει δηλώσει υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η Θεοδώρα Τζάκρη εκ μέρους των «Κασσελίστας» πρότειναν εκλογή ηγεσίας με διαρκές συνέδριο στις 13 Οκτωβρίου, δηλαδή χωρίς εκλογή νέων συνέδρων αλλά με τους ίδιους του περασμένου Φεβρουαρίου, όπως και κάλπες για την νέα ηγεσία στις 3 Νοεμβρίου.

    Από την πλευρά της η ομάδα «87», προτάθηκε να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο προσυνεδριακός και ακολούθως 7-10 Νοεμβρίου έκτακτο συνέδριο.

    Τόνισαν ότι δεν πρέπει να επικρατήσουν fast track διαδικασίες, αντίθετα με τις γρήγορες ταχύτητες που φάνηκε να επιθυμεί η πλευρά Κασσελάκη, στέλνοντας ένα πρώτο σήμα επιστροφής στην κούρσα για τον έκπτωτο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

    Η απόφαση ήρθε μετά από έντονες συζητήσεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της εσωκομματικής διαδικασίας, με στόχο την επιλογή ηγεσίας που θα οδηγήσει το κόμμα στη νέα εποχή μετά την καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη.

    Τελικά, κατόπιν ψηφοφορίας με 18 ψήφους υπέρ και 3 κατά το τελικό οργανόγραμμα που αποφασίστηκε, είχε ως εξής:

    -Διεξαγωγή Έκτακτου Συνεδρίου:

    1-3 Νοεμβρίου

    -Εκλογή νέου Προέδρου

    Πρώτος γύρος 24 Νοεμβρίου και

    Δεύτερος γύρος 1 Δεκεμβρίου

    Η τελική απόφαση αποτελεί προϊόν συμβιβασμού που επιδιώκει την εξομάλυνση της έντασης στο εσωτερικό του κόμματος και την προετοιμασία για την εκλογή ηγεσίας που θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στη νέα εποχή.

    Διαβάστε επίσης

    ΣΥΡΙΖΑ: Σε εξέλιξη η συνεργασία της Πολιτικής Γραμματείας – Εκλογές στις αρχές Δεκεμβρίου προτείνουν οι «87»

    Παύλος Πολάκης: «Κυκλοφορούν σενάρια» ότι ο Κασσελάκης θα κάνει νέο κόμμα

    Γιώργος Φλωρίδης: Έρχεται αναθεώρηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και «ηλεκτρονικός φάκελος»



    ΣΧΟΛΙΑ