• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ: Στις 10 και 16 Σεπτεμβρίου η εκλογή προέδρου

    • NewsRoom
    Έφη Αχτσιόγλου - Ευκλείδης Τσακαλώτος - Νίκος Παππάς - Στέφανος Τζουμάκας

    Έφη Αχτσιόγλου – Ευκλείδης Τσακαλώτος – Νίκος Παππάς – Στέφανος Τζουμάκας


    Στις 10 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η εσωκομματική εκλογική διαδικασία για την επιλογή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποφάσισαν τελικά τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

    Σε περίπτωση που χρειαστεί δεύτερος γύρος, τότε αυτός θα πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου.

    Η δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής σημαδεύτηκε από έντονες διαφωνίες σχετικά με τον «οδικό χάρτη» για την εκλογή του νέου προέδρου, μετά την παραίτηση Τσίπρα, καθώς αρχικά δεν υπήρξε συναίνεση για τις ημερομηνίες.

    Έτσι, τα πράγματα οδηγήθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία, με την πρόταση της πλειοψηφίας  να περνά με 160 ψήφους «υπέρ», 88 «κατά», 2 «παρών»« και 2 λευκά.

    Νωρίτερα, είχαν παρουσιαστεί δύο προτάσεις. Ο Αναπληρωτής Γραμματέας του κόμματος, Γιώργος Βασιλειάδης πρότεινε να πραγματοποιηθεί στις 3 Σεπτεμβρίου το διαρκές συνέδριο, ο πρώτος γύρος των εκλογών να ακολουθήσει στις 10 Σεπτεμβρίου και ο δεύτερος στις 16. Έτσι, ο/η νέος/α πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει την ομιλία στη ΔΕΘ στις 17 Σεπτεμβρίου, χωρίς να ακολουθήσει Συνέντευξη Τύπου.

    Παράλληλα, όμως, κατατέθηκε και δεύτερη πρόταση η οποία προέβλεπε ξανά το Διαρκές συνέδριο να πραγματοποιηθεί στις 3 Σεπτεμβρίου, αλλά να ακολουθήσει έκτακτο συνέδριο στις 24 Οκτωβρίου και εκλογή του νέου προέδρου στις 26 Νοεμβρίου.

    Τελικά η πλειοψηφία αποφάσισε να στηρίξει την πρόταση του κ. Βασιλειάδη.

    Υπενθυμίζεται πως την υποψηφιότητά τους για τη θέση του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταθέσει η Έφη Αχτσιόγλου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Νίκος Παππάς και ο Θόδωρος Τζουμάκας.

    Με βάση τα όσα δήλωσε το Σάββατο ο Παύλος Πολάκης δεν πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα, καθώς διαφωνούσε με την εκλογή προέδρου πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

    Από την πλευρά του ο κ. Διονύσης Τεμπονέρας είχε ζητήσει να προηγηθεί ένα μεγάλο και ανοιχτό συνέδριο, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να δηλώσει υποψήφιος.

    Διαβάστε επίσης

    Σπίρτζης: Παραιτήθηκε από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

    Νίκος Φίλης για την εκλογική ήττα: Χάσαμε ως Αριστερά ενώ επιχειρούσαμε κέντρο

    ΣΥΡΙΖΑ: Υπέρ της υποψηφιότητας Αχτσιόγλου ο Βούτσης



    ΣΧΟΛΙΑ