• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ: Στις 10 η κάλπη για την πρόταση μομφής – Μυστική θα είναι η ψηφοφορία

    • NewsRoom
    Στέφανος Κασσελάκης

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης


    Μετά από έναν μαραθώνιο συγκρούσεων και διαβουλεύσεων, η ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής, που αρχικά είχε οριστεί να ξεκινήσει στις 20:00, κατέληξε σε φιάσκο, με την διαδικασία να μετατίθεται για σήμερα.

    Συγκεκριμένα, σήμερα Κυριακή 8/9 από τις 10 το πρωί ως τη μία το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η μυστική ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής στον Στέφανο Κασσελάκη που κατέθεσαν το μεσημέρι του Σαββάτου οι «87» με 100 υπογραφές μελών της Κ.Ε του κόμματος.

    Με βάση το καταστατικό, απαιτούνται 148 ψήφοι για να περάσει η πρόταση μομφής, αλλά σε κάθε περίπτωση οι πολιτικές εντυπώσεις θα είναι σε βάρος του κ. Κασσελάκη εφόσον χάσει την πλειοψηφία της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ.

    Την πρόταση στηρίζει  όπως ο ίδιος δήλωσε – και ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος έθεσε ευθέως θέμα ηγεσίας και δήλωσε υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος.

     Μία πρώτη ήττα επί της διαδικασίας δέχθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, όταν 122 μέλη της Κ.Ε τάχθηκαν υπέρ της μυστικής ψηφοφορίας, όπως ζητούσαν οι «87», ενώ μόλις 86 μέλη ψήφισαν υπέρ της ανοικτής ψηφοφορίας, που ήθελε η πλευρά Κασσελάκη και 4 μέλη ψήφισαν παρών.

    Απουσίαζαν 83 μέλη της Κ.Ε, πράγμα που σημαίνει ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής εξακολουθεί να είναι ανοικτό.

    Διαβάστε επίσης:

    Αλέξης Πατέλης: Σε ποια από τα 45 μέτρα εστίασε την προσοχή του ο σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη

    ΣΥΡΙΖΑ: Δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την ψηφοφορία για την πρόταση μομφής, μεταφέρθηκε για το πρωί της Κυριακής

    Σωκράτης Φάμελλος: Ζούμε την οργανωτική, πολιτική και αξιακή αποσάθρωση του ΣΥΡΙΖΑ



    ΣΧΟΛΙΑ