• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής ή διάσωση Κασσελάκη στη σημερινή Κεντρική Επιτροπή;

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης


    Η διήμερη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκινά στις 12 το μεσημέρι στην οποία αναμένεται να μεταφερθεί η εσωκομματική αντιπαράθεση, με την ομάδα των “87” και τον Παύλο Πολάκη να επιμένουν σε άμεση προσφυγή στις κάλπες.

    Ένα καθοριστικό Σαββατοκύριακο για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, με όλα τα στρατόπεδα έχουν δώσει ραντεβού στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος σήμερα το μεσημέρι.

    Η συνεδρίαση της Κ.Ε. θα λάβει χώρα το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν με την εισήγηση του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη.

    Οι πλευρές μετράνε προσεκτικά τις δυνάμεις τους. Η κατάσταση χαρακτηρίζεται από ένταση, με τις πιθανότητες σύγκρουσης να είναι πλέον εξαιρετικά υψηλές.

    Πρόταση μομφής

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περίπτωση που κατατεθεί πρόταση μομφής, θα υπάρξει μόνο μία, αν και διάφορες προτάσεις έχουν προκύψει από το φθινόπωρο.

    Το πιο πιθανό είναι να κατατεθούν δύο προτάσεις: μία από τον κύριο Πολάκη και μία από τους 87, αλλά δεν αναμένεται συμμαχία μεταξύ τους. Οι δύο πλευρές θα συντονιστούν μόνο ως προς την πρόταση μομφής κατά του κυρίου Κασσελάκη.

    Προτάσεις Κασσελάκη

    Σχετικά με τις προτάσεις για το καταστατικό που κατέθεσε ο κύριος Κασσελάκης, φαίνεται ότι οι περισσότερες, και οι πιο σημαντικές, δεν πέρασαν.

    Ειδικότερα, η πρόταση για κατάργηση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής συζητείται, αλλά το τελικό όνομα θα αποφασιστεί σε δεύτερο χρόνο.

    Ο κύριος Πολάκης παραμένει βασικός παίκτης στην υπόθεση αυτή και αξιοσημείωτο είναι ότι ο κύριος Πολάκης επέλεξε κρητικές μαντινάδες για να σχολιάσει τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Ειδικότερα, είπε: «Εμείς θα το γλεντήσουμε και όπου το βγάλει η βράση. Πρέπει να φτιάξει η δουλειά, αλλιώς θα χαλάσει ο κόσμος. Θέλει πόλεμο τη δεξιά να ρίξει. Δεν θέλει ούτε τσακωμό, ούτε μασκαραλίκι».

    Η επόμενη μέρα αναμένεται κρίσιμη για την πορεία του κόμματος, με τις εξελίξεις να κρίνουν τις επόμενες κινήσεις των εμπλεκόμενων πλευρών.

    Διαβάστε επίσης:

    Θεσσαλονίκη: Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η 88η ΔΕΘ – Τιμώμενη χώρα η Γερμανία

    Θεσσαλονίκη: Στις 19:30 η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 88η ΔΕΘ

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Φέτος έγινε μία πολύ σοβαρή προσπάθεια κατά την αντιπυρική περίοδο



    ΣΧΟΛΙΑ