Παύλος Πολάκης
Τη διαφωνία του με την πρόταση της πλειοψηφίας επί του χρονοδιαγράμματος για το συνέδριο και την εκλογή προέδρου και ΚΕ, εξέφρασε ο Παύλος Πολάκης στη συνεδρίαση του οργάνου, καταθέτοντας παράλληλα πρόταση για την επίσπευση των διαδικασιών προκειμένου να μην παρατείνεται η σημερινή εσωκομματική κατάσταση.
Ο κ. Πολάκης, που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημεία της τοποθέτησης του, προτείνει το εξής χρονοδιάγραμμα:
«1. 29/09/2024 Κατάθεση υποψηφιοτήτων (μοναδική προϋπόθεση οι 30 υπογραφές)
2. 05/10/2024 Διαρκές συνέδριο (με τους ίδιους συνέδρους με τον Φεβρουάριο) για ανακήρυξη υποψηφιοτήτων.
3. 03/11/2024 Α΄ ψηφοφορία για πρόεδρο
4. 10/11/2024 Β΄ ψηφοφορία για πρόεδρο».
Επιπλέον, κάλεσε «τους πάντες, με πρώτους τους υποψήφιους προέδρους, να δηλώσουν από σήμερα τα εξής δύο πράγματα: πρώτον, ότι θα σεβαστούν το αποτέλεσμα, όποιο και αν είναι αυτό και θα παραμείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεύτερον, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την εκλογή του προέδρου θα προχωρήσουμε σε προγραμματική συνδιάσκεψη και καταστατικό συνέδριο του κόμματος». Τόνισε ότι προσωπικά δεν θα εκλάβει πιθανή εκλογή του ως εν λευκώ εξουσιοδότηση για να φέρει καταστατικές αλλαγές. «Έχει γίνει ήδη αρκετή δουλειά, την οποία δεν πετάμε».
Είπε ότι η σοβαρότερη αλλαγή που πρέπει να γίνει είναι η περιφερειακή ανασυγκρότηση του κόμματος και υποστήριξε ότι «θα πρέπει να γίνουν κάποιες μικρές αλλά κρίσιμες αλλαγές στην εκφώνηση του προγράμματος μας». Ως προς αυτό, ανέφερε ότι «είναι άλλο πράγμα να λες μειώνω τον ειδικό φόρο κατανάλωσης και άλλο να λες επιστρέφω στα 9 δολάρια από τα 25 το κέρδος ανά βαρέλι, είναι άλλο πράγμα να λες ρυθμίζω το target model και άλλο να λες όριο στην τιμή της χονδρικής του ρεύματος από τη ΔΕΗ που την επαναφέρουμε σε δημόσιο έλεγχο, είναι άλλο πράγμα να λες θα μπει φραγμός στην αισχροκέρδεια και άλλο θα μπει διατίμηση στα είδη λαϊκής κατανάλωσης». Σχολίασε πως «το ένα είναι σύγκρουση με τη διαπλοκή με συγκεκριμένο τρόπο που αναιρεί τα υπερκέρδη και κάνει αναδιανομή υπέρ των φτωχών και το άλλο είναι “άλλα λόγια να αγαπιόμαστε”».
Ο ίδιος επιτέθηκε στην κυβέρνηση, για να σχολιάσει ότι «απέναντι σε όλο αυτό, εμείς σύντροφοι αγαπημένοι, εξακοντίζουμε ο ένας στον άλλο κουβέντες για πραξικοπήματα». Είπε ειδικότερα, ότι «τη δευτερομιλία του Στέφανου μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής, την εξέλαβα ως μια λυπημένη αντίδραση σε ένα αποτέλεσμα που δεν το περίμενε». Σχολίασε ότι «κανείς δεν αμφισβήτησε τη δυνατότητα της ΚΕ να ψηφίζει πρόταση μομφής, κανείς δεν αμφισβήτησε τη δυνατότητα να λάβει απόφαση για τον τρόπο ψηφοφορίας» και πως «ο ίδιος ο Στέφανος φάνηκε να αποδέχεται το αποτέλεσμα, μαζεύοντας την άλλη μέρα πράγματα από το γραφείο του». Πρόσθεσε ότι «ξαφνικά, τέσσερις μέρες μετά άρχισε να χύνεται αυτός ο ποταμός δηλητήριου». «Γιατί δεν πάμε καθαρά και ξάστερα στη βάση για να ψηφήσουμε και να αποφασίσουμε ξανά; Από τους περισσότερους από εσάς μπορώ να δεχτώ ό,τι και να πείτε. Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ από τον Αντώναρο ή από τον Σπηλιωτόπουλο να μιλάνε για πραξικοπηματίες», ανέφερε.
Είπε ότι όλοι γνωρίζουν πως αρχικά στήριξε τον Στέφανο Κασσελάκη, προσθέτοντας: «Προσπάθησα να βοηθήσω, συγχώρεσα πάρα πολλές ατιμίες απέναντι μου, δεν βγήκα ποτέ να πω πράγματα δημόσια. Όμως, έτσι δεν πάμε μπροστά και κυρίως δεν νικάμε και λόγω ηγεσίας και λόγω γραμμής».
Διαβάστε επίσης
Δένδιας: Η χώρα μας περνάει σε νέα εποχή στην ενίσχυση των αμυντικών της ικανοτήτων
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Προβάδισµα Ανδρουλάκη με 33,8% – Μονοµαχία Δούκα – Διαµαντοπούλου για τη δεύτερη θέση
Σ. Φάμελλος: Ο Κασσελάκης εξυπηρέτησε το σχέδιο Μητσοτάκη