• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ: «Όχι» στην πρόταση Χατζηδάκη για συζήτηση των προτάσεών του στην Επιτροπή Οικονομικών, παρουσία του ΓΛΚ

    • NewsRoom
    Τζάκρη

    Θεοδώρα Τζάκρη


    Απορριπτική ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση του υπουργού Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, για συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, παρουσία εκπροσώπων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτος. γύρω από το δημοσιονομικό κόστος των προτάσεων που κατέθεσε το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη για την ακρίβεια.

    Αν και αρχικά ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, είχε χαρακτηρίσει την πρόταση «καλοδεχούμενη», τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε.. κωλοτούμπα, με την Θεοδώρα Τζάκρη, σύμφωνα με πληροφορίες, να Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλή την απόφαση του κόμματος να μην δεχθεί την πρόταση.

    Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε αντίθετα να εισαχθεί η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια και να συζητηθεί ως κανονικό νομοσχέδιο, με την πλευρά του προέδρου της Βουλής ο κ. Κώστας Τασούλα, να εξηγεί πως κάτι τέτοιο προσκρούει στο άρθρο 73 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο «Kαμία πρόταση νόμου ή τροπολογία ή προσθήκη δεν εισάγεται για συζήτηση, αν προέρχεται από τη Bουλή, εφόσον συνεπάγεται σε βάρος του Δημοσίου, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης ή άλλων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου δαπάνες ή ελάττωση εσόδων ή της περιουσίας τους, για να δοθεί μισθός ή σύνταξη ή γενικά όφελος σε κάποιο πρόσωπο».

    Διαβάστε επίσης

    Γιώργος Τσίπρας κατά Κασσελάκη: Προκαλεί αηδία το ήθος του «νέου ΣΥΡΙΖΑ»

    ΣΥΡΙΖΑ: Το θράσος του κυβερνητικού εκπροσώπου Π. Μαρινάκη, είναι αδιανόητο

    Πηγές Μεγάρου Μαξίμου στο mononews: Καμία έκτακτη εισφορά στις τράπεζες



    ΣΧΟΛΙΑ