Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αύριο – Αναζητούνται τα «μπλόκα» σε Κασσελάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης

Ανοιχτά στο τραπέζι της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ είναι όλα τα ενδεχόμενα που μπορούν να μπλοκάρουν την υποψηφιότητά του Στ. Κασσελάκη

Την προσεχή Πέμπτη, παραμονές της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, το Σαββατοκύριακο, θα συνεδριάσει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, με μόνιμο αντικείμενο την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο κόμμα.

Τα διαδικαστικά ζητήματα σε σχέση με την εκλογή αρχηγού, που συζητήθηκαν και στη χθεσινή συνεδρίαση, φαίνεται πως στοχεύουν τον Στέφανο Κασσελάκη, αφού στο τραπέζι παραμένει η συζήτηση για τα προαπαιτούμενα μιας υποψηφιότητας.

Μεθαύριο, επί της ουσίας, θα διατυπωθεί γραπτά η εισήγηση της ΠΓ προς την Κεντρική Επιτροπή για μια σειρά από ζητήματα της εσωκομματικής διαδικασίας που ανοίγει στην Κουμουνδούρου και καταλήγει στην ανάδειξη νέας ηγεσίας του κόμματος.

Σύμφωνα με τις επίσημες πηγές του κόμματος: «Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας έγινε σε άκρως εποικοδομητικό κλίμα. Συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών και τα επόμενα βήματα για την εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα υπάρξει και νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την προσεχή Πέμπτη από την οποία θα προκύψει και η οριστική, γραπτή εισήγηση στην Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει το Σάββατο».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σήμερα συζητήθηκε η διαδικασία κύρωσης των υποψηφιοτήτων. Εφόσον η διαδικασία οριστικοποιηθεί από την Κεντρική Επιτροπή θα υπάρξει πρόταση προς το έκτακτο Συνέδριο από το οποίο θα ληφθεί και η τελική απόφαση. Αντικείμενο της τελικής εισήγησης είναι και η συλλογή των υπογραφών και η ημερομηνία κατάθεσής τους από τους υποψηφίους.

Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη εκλογή απαιτούνταν 30 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής για να θέσει κανείς υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος.

Οι υπογραφές στελεχών της Κεντρικής Επιτροπής συμψηφίζονται με των βουλευτών. Μπορεί όμως να υπάρξει και διεύρυνση των κριτηρίων για την κατάθεση υποψηφιότητας με υπογραφές από στελέχη των νομαρχιακών ή των κομματικών μελών.

Κατά τα λοιπά επιβεβαιώθηκε η απόφαση της προηγούμενης Πολιτικής Γραμματείας. Η εισήγηση του οργάνου -εάν δεν υπάρξει αλλαγή στην συνεδρίαση της Πέμπτης-, προς την Κεντρική Επιτροπή θα προβλέπει το Συνέδριο να είναι έκτακτο και να γίνει στις 1-3 Νοεμβρίου. Επίσης να μην έχει τον χαρακτήρα του καταστατικού Συνεδρίου και να γίνει με εκλογή νέων αντιπροσώπων. Η εκλογή αρχηγού θα πραγματοποιηθεί όπως είχε αποφασιστεί στις 24/11 – 1/12.

Κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, συζητήθηκε ξανά το χρονοδιάγραμμα, αλλά δεν υπήρξε αλλαγή από την απόφαση που ελήφθη την περασμένη Πέμπτη.

Διαβάστε επίσης:

Το Ισραήλ παγίδευσε με εκρηκτικά βομβητές που αγόρασε η Χεζμπολάχ του Λιβάνου από την Ταϊβάν

Τράπεζα Κύπρου – Ελληνική Τράπεζα: Οι μεγάλες ανατροπές που έρχονται

Τι τρέχει με την ΑΒΑΞ, τα data center του Στάσση, το σχέδιο Προκοπίου για Ελληνικό, πού επένδυσε ο Κόκκαλης και ποιον … τραπεζίτη λένε «Λάζαρο» στην αγορά